Η χρονιά της Κατσίκας θα ξεκινήσει για εκατομμύρια ανθρώπους στις 19 Φεβρουαρίου 2015 με τους γεμάτους ενθουσιασμό εορτασμούς της ανατολίτικης παράδοσης, που θα διαρκέσουν επί δεκαπέντε μέρες.

Σύμφωνα με την κινέζικη μυθολογία, ο «φασαριόζικος» τρόπος να γιορτάζεται ο ερχομός της χρονιάς, οφείλεται στο αρχαίο τέρας Νιαν, που περίπου τέτοιες μέρες έβγαινε από τη φωλιά του και όρμαγε στους ανθρώπους. Ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουν ήταν να το τρομάζουν με δυνατούς θορύβους, κοσμοσυρροή και φανφάρες, αλλά και με κόκκινα πανιά και αντικείμενα, ώστε να λουφάζει στη φωλιά του. Αλλά και οι προβλέψεις του ωροσκοπίου είναι παραδοσιακά ένας τρόπος να «ξορκίζουν» οι άνθρωποι κάθε κακό που μπορεί να τους έρθει, με το να προετοιμάζονται και να γνωρίζουν τι πρέπει να αποφύγουν και πώς να κινηθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φετινή χρονιά της Κατσίκας, όπως ονομάζεται, διαρκεί μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου του 2016. Ας μην ξεχνάμε ότι το κινέζικο ημερολόγιο είναι σεληνιακό, η Πρωτοχρονιά λοιπόν συμπίπτει με τη Νέα Σελήνη. Η Κατσίκα (ή Πρόβατο ή Κριάρι, μια και αυτές οι ονομασίες χρησιμοποιούνται και οι τρεις για το εν λόγω ζώδιο) είναι ένα από τα πιο ευνοϊκά ζώδια στο κινέζικο ωροσκόπιο. Είναι το όγδοο στη σειρά και έχει ως στοιχείο της τη Γη, παίρνοντας ένα θερμό, καλοκαιρινό χαρακτήρα. Ειδικά όμως γι’ αυτή τη χρονιά συνδυάζεται και με το στοιχείο του Ξύλου. Ένας από τους λόγους που θεωρείται ευοίωνη είναι και το γεγονός ότι ο ιδεόγραμμά της περιέχεται και στη λέξη «αρμονία» και προφέρεται με παρεμφερή τρόπο.

Η Κατσίκα (ή Πρόβατο) είναι σύμβολο ειρήνης, αρμονικής συνύπαρξης και ηρεμίας. Έτσι διαμορφώνει την κυρίαρχη τάση της χρονιάς, που είναι κατά βάση εσωστρεφής και συμβιβαστική. Παρόλο που από διάφορα μέρη στον κόσμο υψώνονται φιλοπόλεμες ιαχές, θα πρυτανεύσει η λογική και θα υπάρξει μια περίοδος ανασυγκρότησης και συμβιβασμού με τη διατήρηση της ειρήνης.

Οι πιο δύσκολες περίοδοι της χρονιάς θα είναι κοντά στο ζώδιο του Δράκοντα, από την εαρινή ισημερία στις 20 Μαρτίου μέχρι τις 20 Απριλίου και ακόμη περισσότερο στις μέρες του ζωδίου του Βουβάλου, από το χειμερινό ηλιοστάσιο στις 22 Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2016. Προς το παρόν όμως, μπορούμε να αφεθούμε στις χαλαρωτικές δονήσεις από την ενέργεια της Κατσίκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βρείτε το ζώδιό σας στο κινεζικό ωροσκόπιο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης