Το πτώμα μιας νεκρής φάλαινας ανέλαβε να εξετάσει και να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για τη συντήρησή του, προκειμένου να εκτεθεί στο Εθνικό Μουσείο, ο βιολόγος Bjarni Mikkelsen στις Νήσους Φερόε.

Εκεί, ο Mikkelsen απαθανατίστηκε την ώρα που επιχειρούσε να κάνει κάποιες εργασίες στο στομάχι του θηλαστικού, σκίζοντας τη σάρκα του. Ωστόσο, εκείνη ακριβώς τη στιγμή, στην κυριολεξία το πτώμα εκρήγνυται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές, καθώς ο βιολόγος ακολούθησε κατά γράμμα το πρωτόκολλο, προσεγγίζοντας το πτώμα με προσοχή και επιχειρώντας να κάνει μια μικρή τομή, την οποία δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Bjarni Mikkelsen στα μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο αέριο που είχε συγκεντρωθεί στο σώμα του θαλάσσιου κήτους, λόγω της προχωρημένης ηλικίας του. «Το ζώο ήταν ηλικιωμένο και υφίστατο εξετάσεις από τους βιολόγους για περισσότερο από δύο ημέρες. Γνωρίζαμε, λοιπόν, ότι (σ.σ.: όταν θα ανοίγαμε το στομάχι του) θα υπήρχε κάποια πίεση στο εσωτερικό του. Ωστόσο, δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα γινόταν έτσι. Αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη» είπε ο Mikkelsen.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης