Μια οικολογική “βόμβα” αποτελούμενη από αναρίθμητα σκουπίδια δημιουργήθηκε στον ορεινό οικισμό του Εχίνου, στον Δήμο Μύκης της Ξάνθης.

Πρόκειται για μεγάλες ποσότητες πάσης φύσεως απορριμμάτων τα οποία βρίσκονταν συγκεντρωμένα δίπλα στην κοίτη του ποταμού, που διέρχεται από τον οικισμό, εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ο όγκος των σκουπιδιών ήταν τόσο μεγάλος που κυριολεκτικά σκέπαζε το ένα τμήμα του βουνού, με την περιοχή να θυμίζει περισσότερο χωματερή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά το γεγονός πως στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν τοποθετημένοι κάδοι εναπόθεσης απορριμμάτων (όπως φαίνεται και στο αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύει το ThrakiToday) αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεγαν να πετούν τα σκουπίδια στο έδαφος κάτι που συνέβαλε στην διόγκωση του προβλήματος.

Μάλιστα οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να δυσφορούν εντόνως με την εικόνα που παρουσίαζε το σημείο, εκφράζοντας τα παράπονά τους για το γεγονός πως δεν υπήρχε μέριμνα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών και τον καθαρισμό του χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης