Ένα απίθανο βίντεο με τίτλο «Greek Skies» που παρουσιάζει σε timelapse τον ελληνικό ουρανό σάρωσε σε διεθνή διαγωνισμό στο Χόλιγουντ.

Ο δημιουργός του, Παναγιώτης Φιλίππου, το αφιέρωσε στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή έχοντας χτυπηθεί από τον καρκίνο. Στο βίντεο, το οποίο είναι πραγματικά εκπληκτικό, παρουσιάζει όλες τις εναλλαγές στον ελληνικό ουρανό. Με ήλιο, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με φεγγάρι, σε απόλυτο σκοτάδι, γεμάτο αστέρια, συννεφιασμένο, καθαρό, στην πόλη, στην εξοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει στη σελίδα του, για τη δημιουργία του εν λόγω βίντεο χρειάστηκαν 365 ημέρες, 55.000 φωτογραφίες, 825 ώρες λήψεων, 8.400 χιλιόμετρα, 650 ώρες επεξεργασίας.

«Τα κατάφερα μπαμπά, το βίντεο είναι έτοιμο» γράφει στο συγκινητικό του ποστ προς τον πατέρα του, ο οποίος -όπως λέει- του έδωσε τη δύναμη να αντέξει και το κρύο και τη ζέστη, και να τραβήξει τις εικόνες αυτές: «Μπαμπά, το βίντεο αυτό είσαι εσύ, εσύ είσαι οι “Greek Skies”».

Ο Κωνσταντίνος Φιλίππου, πατέρας του Παναγιώτη, πέθανε από καρκίνο, ενώ από την ίδια νόσο έχει χτυπηθεί και ο Παναγιώτης. Όπως αναφέρει στο προσωπικό του blog, «ο καρκίνος ήταν το πολυτιμότερο δώρο που μου έστειλε ο Θεός. Ξέρω πως ακούγεται περίεργο, αλλά μέσα από αυτήν τη διαδικασία, κατάφερα να ανακαλύψω ποιος είναι ο καλύτερός μου φίλος, οι καλύτεροί μου φίλοι, αυτοί που θα έπρεπε να είναι μαζί μου και στις καλές στιγμές. Κυρίως, όμως, κατάφερα να δω τη ζωή από μία εντελώς διαφορετική οπτική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης