Για την υγεία του δέρματος και του τριχώματος, είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τον σκύλο σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Το βούρτσισμα αναζωογονεί το δέρμα, κατανέμει τα φυσικά έλαια και αφαιρεί τις χαλαρές και νεκρές τρίχες. Είναι, άλλωστε, καλό και για την καθαριότητα του σπιτιού μας, καθώς μαζεύει τις νεκρές τρίχες πριν καταλήξουν στα πατώματα, τα υφάσματα και τα έπιπλα.

Το τρίχωμα του κουταβιού είναι κοντύτερο και άρα πιο εύκολο στο βούρτσισμα απ’ ό,τι αυτό ενός μεγάλου σκύλου. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να αρχίσουμε να το βουρτσίζουμε από μικρή ηλικία. Με αυτόν τον τρόπο το κουτάβι θα συνηθίσει και θα είναι πιο συνεργάσιμο αργότερα, όταν το τρίχωμά του θα έχει αποκτήσει το τελικό μάκρος και θα μπερδεύεται περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολουθούν 5 συμβουλές για να αγαπήσει το κουτάβι το βούρτσισμα…

1. Σε πολλά κουτάβια, αρχικά, δεν αρέσει το βούρτσισμα. Πηδούν και στριφογυρίζουν και δαγκώνουν τη βούρτσα και τα χέρια μας, καθιστώντας έτσι δύσκολη την περιποίηση. Το βούρτσισμα είναι μια πρωτόγνωρη αίσθηση και μπορεί μερικές φορές να τα κάνει να νιώθουν λίγο άβολα, οπότε αρχίστε με βουρτσίσματα μικρής διάρκειας. Κάντε τη διαδικασία απολαυστική με τη χορήγηση λιχουδιών.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης