Την ανάγκη να προκύψει «ισχυρή κυβέρνηση» μετά τις εκλογές, που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα την οδηγήσει σε τροχιά ανάπτυξης υπογράμμισε, μιλώντας το μεσημέρι της Κυριακής, στην κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. στη Β’ Θεσσαλονίκης, στα Λουτρά Λαγκαδά, ο γραμματέας προγράμματος της Ν.Δ., Ευριπίδης Στυλιανίδης.

«Αν στις 7 Μαΐου δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει γυρισμός από τον κατήφορο που μας οδήγησε το ΠΑΣΟΚ. Είτε με Παπανδρέου είτε με Βενιζέλο, είναι όλοι συνυπεύθυνοι» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γραμματέας προγράμματος της Ν.Δ. άσκησε κριτική στη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι με δικές του ενέργειες η χώρα οδηγήθηκε σε «διεθνή επιτροπεία», και τόνισε ότι και «ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει απόλυτη και ακέραιη ευθύνη», ενώ αντίθετα υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία τήρησε υπεύθυνη στάση.

«Εμείς δεν αποδεχθήκαμε ποτέ το μνημόνιο. Τη δεύτερη φορά είπαμε ‘’ναι’’ στην Ευρώπη, ‘’όχι’’ στο μνημόνιο» συμπλήρωσε.

Ο κ. Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι η Ν.Δ. έχει καταρτίσει «ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σχέδιο δεκαετίας», του οποίου τις προτάσεις για την οικονομία παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν οι προτάσεις για το κοινωνικό κράτος, την ασφάλεια, κ.ά..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγόρησε τα άλλα κόμματα ότι, πέραν ενός καταγγελτικού λόγου γύρω από το δίπολο «μνημόνιο-αντιμνημόνιο», δεν διατυπώνουν συγκεκριμένες προτάσεις εξόδου από την κρίση.

Τέλος, για τις δημοσκοπήσεις παρατήρησε ότι ένα μεγάλο μέρος του δείγματος εμφανίζεται να μην απαντά, «διότι έχουν πλέον την αγωνία της επιβίωσης» και ότι «αποτυπώνεται η θορυβώδης μειοψηφία και όχι η σιωπηλή πλειοψηφία».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης