«Έργα και όχι λόγια» αναφορικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων ζήτησε από την Αθήνα ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, τονίζοντας μάλιστα ότι «εξαντλείται» η υπομονή του προς τη χώρα μας.

«Η Γερμανία δεν υποχωρεί σε πιέσεις. Πάντα έλεγα ότι δεν γίνεται να υπάρξουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις. Και το εννοώ. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, ήδη, λόγω των εκλογών, υπήρξε μια χρονική παράταση» επεσήμανε ο κ. Ρέσλερ σε συνέντευξή του στην «Bild». Υπογράμμισε μάλιστα ότι, στην πράξη, το θέμα δεν είναι η παράταση μερικών εβδομάδων, αλλά η απόδειξη πραγματικών περικοπών, τα κέρδη από τις ιδιωτικοποιήσεις και οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο κ. Ρέσλερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «μεταφέρει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη και είναι σε θέση να παρέμβει σταθεροποιητικά, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο καταστεί αναγκαίο». Παράλληλα όμως, τόνισε, ανέδειξε τη σημασία της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της προώθησης οικονομικών μεταρρυθμίσεων από τις χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, προκειμένου, όπως είπε, «οι κίνδυνοι για τους πολίτες να διατηρηθούν όσο το δυνατόν μικρότεροι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης