«Να γυρίσουν σελίδα» από την Κυριακή κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Παρασκευής, με τη συμμετοχή της υποψήφιας Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Τόσο η κ. Δούρου, όσο και ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκαν με τη σειρά τους στο μήνυμα της αλλαγής.

«Αυτή την Κυριακή τελειώνουμε με τους εκβιαστές, τελειώνουμε με τους τρομοκράτες του ελληνικού λαού, τελειώνουμε με τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τελειώνουμε με τα μνημόνια και τις πολιτικές της καταστροφής και παίρνουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια» είπε ο κ. Τσίπρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εκτόξευσε νέα και οξύτατη επίθεσή του κατά των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, λέγοντας: «στην Ελλάδα ζούμε μια πρωτοφανή πολιτική ανωμαλία, που μόνο με την περίοδο των ανακτόρων μπορεί να συγκριθεί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον λαό, στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και «με περηφάνια, με αποφασιστικότητα, με σιγουριά να ξαναφέρουμε την Ελλάδα εκεί που της αξίζει».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε «να πάρουμε το δήμο και την Περιφέρεια από τη διαπλοκή και τα συμφέροντα και να τα ξαναδώσουμε στους πολίτες. Να ξεκινήσουμε μαζί το δύσκολο έργο της αναγέννησης, της αποκατάστασης, της ανοικοδόμησης της πατρίδας μας. Και πάνω από όλα, να ξαναδώσουμε στον λαό μας την αξιοπρέπεια που του στερήσανε τέσσερα χρόνια τώρα οι δυνάμεις που χρεοκόπησαν τη πατρίδα μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανερχόμενος στις συζητήσεις για τα γεγονότα των Καννών, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον «εκβιασμό του ευρώ», σημειώνοντας ότι ήταν ένας εκβιασμός που δέσποζε στις προηγούμενες εκλογές και βασίστηκε σε ένα τεράστιο ψέμα.

«Φούσκα, απάτη, δολιότητα, περιφρόνηση του ελληνικού λαού. Αυτό ήταν» είπε ο κ. Τσίπρας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα κριθούν οι αυτουργοί στις επερχόμενες εκλογές».

Από την πλευρά της, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, είπε: «Έφθασε η ώρα, η ώρα της κάλπης, της επιλογής. Αυτή η ώρα που τόσο πολύ φοβούνται οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, η ώρα των εκλογών. Που αν ήταν στο χέρι τους, θα τις έκαναν βράδυ, για να μην τις πάρει χαμπάρι κανείς, για να περάσουν απαρατήρητες, για να μην στείλετε κανένα μήνυμα, για να μην αναγκαστούν να πάρουν το μήνυμα αυτής της κάλπης. Ένα μήνυμα απλό, μία λέξη: Φύγετε».

O υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, είπε: «Είμαστε βέβαιοι ότι, μετά και την επόμενη Κυριακή, η φωνή, οι αγωνίες και οι ελπίδες χιλιάδων Αθηναίων θα εισβάλλουν δημιουργικά στο Δήμο. Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης