Ακατανόητη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης την κατηγορία για θεσμικό ατόπημα που του καταλόγισε ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν πήρε πρωτοβουλία να συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής, ώστε η κυβέρνηση να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη Κύπρο και τις αποφάσεις του Eurogroup.

Σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «θεσμική θολούρα του συντάκτη της ανακοίνωσης», ενώ τόνισε ότι ως πρόεδρος της Βουλής λειτούργησε εντελώς θεσμικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανακοίνωση γράφτηκε πρόχειρα. Ο συντάκτης της ανακοίνωσης ίσως βρίσκεται σε θεσμική θολούρα. Προσωπικά λειτούργησα εντελώς θεσμικά. Το άρθρο του κανονισμού της Βουλής που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άσχετο. Την πρωτοβουλία ενημέρωσης έχει αποκλειστικά ο πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει έχει το δικαίωμα να ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση. Ωστόσο δεν το έχει κάνει. Προσωπικά λειτούργησα εντελώς θεσμικά» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν έλαβε καμία επιστολή από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την έμαθε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης