Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση γεμάτη ενστάσεις, η οποία διήρκεσε 4 ώρες αποφασίστηκαν ακόμη έξι ονόματα που θα βρίσκονται στην ευρω-λίστα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κ.κ. Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος και Μαρία Καραμυρσίνη, πανεπιστημιακός, οι οποίοι ήταν επιλαχόντες στη διαδικασία εκλογής υποψηφίων στην Κεντρική Επιτροπή που συνήλθε την περασμένη Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, αποφασίστηκαν ο κ. Νικήτας Κανάκης, γραμματέας της Κοινωνικής Συμφωνίας της Λούκας Κατσέλη και στέλεχος των Γιατρών του Κόσμου, ο κ. Γιώργος Φουντουλάκης, παραολυμπιονίκης και η κ. Πέπη Ρηγοπούλου, πανεπιστημιακός.

Οι παραπάνω υποψηφιότητες εξελέγησαν με ομόφωνη απόφαση της πολιτικής γραμματείας.Κατά πλειοψηφία και μετά από εισήγηση της ηγεσίας του κόμματος, αποφασίστηκε να είναι υποψήφιος και ο ευρωβουλευτής Κρίτων Αρσένης.

Οι πέντε από τις έξι υποψηφιότητες πέρασαν «ανώδυνα» και με ομοφωνία, αλλά για την υποψηφιότητα του Κρίτωνα Αρσένη (που πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία) υπήρξε πολύ σκληρή αντιπαράθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές προσκείμενες στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που διατύπωσε ενστάσεις, τόνιζαν ότι «οι διαφωνίες δεν αφορούσαν τόσο το πρόσωπο του Κρίτωνα Αρσένη, όσο το γεγονός της μεταπήδησης από το ένα ψηφοδέλτιο (του ΠΑΣΟΚ, παρά την παραίτησή του) στο άλλο (στον ΣΥΡΙΖΑ) και ότι ο συμβολισμός, καθώς ήταν προσωπική επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου, είναι ιδιαίτερα αρνητικός».

Εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα και άλλων μελών της πλειοψηφίας του οργάνου τέθηκε το θέμα της μη συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο τόσο του Γιάννη Βαρουφάκη, όσο του Κώστα Λαπαβίτσα και το θέμα έκλεισε εκεί.

Μία από τις δύο υποψηφιότητες που θα επιλεγούν τα επόμενα 24ωρα θα προέρχεται από την μουσουλμανική μειονότητα.

Απομένουν πλέον δύο κενές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν τις επόμενες ημέρες. Η μια από τις δύο θα προέρχεται από τη Θράκη και θα εκπροσωπεί τη μουσουλμανική μειονότητα.

Η άλλη προορίζεται για τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος όμως μέχρι το βράδυ της Μ. Τετάρτης δεν είχε ανακοινώσει την απόφασή του για το αν μπορεί να δεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης