Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Μπολόνια βρέθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και έτυχε μιας εξαιρετικά θερμής υποδοχής από τους υποστηρικτές λίστας «Η άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα». Αυτός μάλιστα ήταν και ο τελευταίος σταθμός του κ. Τσίπρα στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο ίδιος μάλιστα δε δίστασε να τραγούδησε μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος στην πλατεία Ματζόρε το αντιστασιακό τραγούδι «Bella ciao», ενώ με χειροκροτήματα κρατούσε το ρυθμό και ανά τακτά χρονικά διαστήματα διέκοπτε τις τραγουδιστικές προσπάθειές του για να αγκαλιάσει τους συντρόφους του, εκ των οποίων πολλούς υποψηφίους με τη «L’Altra Europa con Tsipras».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας χαιρέτησε το πλήθος στα ιταλικά και δήλωσε πως «με τις σημαίες της L’Altra Europa con Tsipras, θα ξαναδώσουμε στο Μπολόνια το κόκκινα χρώμα της».

Ο ίδιος σχολίασε ως «μήνυμα ελπίδας» τα αποτελέσματα του Α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και σημείωσε πως ο «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκλεγεί πρώτο κόμμα». Την ίδια στιγμή, κάλεσε για γενική δημοκρατική κινητοποίηση και ζήτησε οι ψηφοφόροι να ψηφίσουν για μία Ευρώπη που δε θα βρίσκεται πια στα χέρια των τραπεζιτών, αλλά στα χέρια των πολιτών που θα επιλέξουν μία Ευρώπη χωρίς μέτρα λιτότητας, καθώς όπως είπε «η λιτότητα δεν αποτελεί φάρμακο για την κρίση, αλλά χρησιμεύει μοναχά για να αυξηθούν τα κέρδη των τραπεζών».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε για διαγραφή μεγάλου μέρους των χρεών της Νοτίου Ευρώπης και τόνισε πως «Είμαστε η μοναδική Αριστερά που φοβίζει την Μέρκελ», ενώ αναφέρθηκε και στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και των ιταλικών ακροδεξιών οργανώσεων Φόρτζα Νούοβα και Κάζα Πάουντ, επισημαίνοντας πως στη δημοκρατική Ευρώπη «δεν υπάρχει χώρος για αυτές τις ομάδες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αναφέρθηκε στον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, για τον οποίο προέβλεψε πως μετά τις εκλογές θα «αγκαλιάσει την Μέρκελ», καθώς η «διαμαρτυρία του είναι στείρα» και κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ώστε οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής να «εκπλήξουν ευχάριστα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης