Ανεπαρκές θεωρούν κύκλοι του Βερολίνου το «πακέτο Βαρουφάκη» για τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά πως στο σημερινό Eurogroup οι κ. Βαρουφάκης θα γευτεί ακόμη μία απογοήτευση καθώς δεν θα υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στη συνεδρίαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα γράφει επιστολές, αλλά δεν συνεργάζεται σκληρά με την τρόικα και έχασε ήδη άλλη μια εβδομάδα» φέρονται να τονίζουν κύκλοι της γερμανικής κυβέρνησης.

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν πως η παράταση που δόθηκε δεν σημαίνει διευκόλυνση σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προγράμματος εξυγίανσης.

Όπως τονίζουν, λεφτά θα δοθούν «μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος εξυγίανσης με την τρόικα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαρακτηριστική της αίσθησης που υπάρχει εκ μέρουε του Βερολίνου είναι η δήλωση του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν, στην Neue Osnabrücker Zeitung: «Το επείγον του αιτήματος δεν θα πρέπει να οδηγήσει στην γρήγορη εκταμίευση της δόσης, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν ενδελεχώς το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Αθήνας, και μετά τα λόγια θα πρέπει να ακολουθήσουν πράξεις».

Διευκρινίζει δε, ότι ο ίδιος δεν διακρίνει ακόμη πραγματική ουσία στο περιεχόμενο των μεταρρυθμιστικών προθέσεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης