Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι και αναφέρθηκε εκτενώς στη λίστα Λαγκάρντ, δίνοντας απαντήσεις στις κατηγορίες που του προσάπτονται από όλα τα κόμματα για τη στάση του σχετικά με την υπόθεση.

«Αν υπάρχει ευθύνη, βαρύνει εμένα» είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι οι συνεργάτες του ενήργησαν υπό τις οδηγίες του. Υποστήριξε ότι δεν υπήρξε μια λίστα, αλλά υπήρχαν περίπου 2.000 ονόματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχασα το CD» δήλωσε τονίζοντας ότι το παρέδωσε στη γραμματέα του για φύλαξη και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω πού είναι σήμερα -αν δηλαδή παραμένει κάπου στο υπουργείο- ή τι άλλο συνέβη. Σε μία περίοδο όπου όλοι γνωρίζουν την τεράστια καθημερινή πίεση και δουλειά που υπήρχε, είναι προφανές ότι αντικειμενικά – πολιτικά – πράγματι φέρω ευθύνη για αυτό. Είναι προφανές ότι έπρεπε να υπάρξει καλύτερη διαχείριση και μεγαλύτερη επιμέλεια. Και λυπάμαι πολύ που αυτή η αστοχία μου έχει δώσει λαβή και στο να αμφισβητηθεί συνολικά η μεγάλη προσπάθεια που έκανε εκείνη την περίοδο η κυβέρνηση. Όμως, στη δική μου αντίληψη σημασία είχαν τα ηλεκτρονικά στοιχεία, τα οποία και έδωσα στον κ. Διώτη, και όχι το μέσο αποθήκευσης. Εξάλλου, τα “αυθεντικά” και “πρωτότυπα” στοιχεία ήταν στη Γαλλία – όχι στο όποιο cd που μας είχε έρθει».

«Δεν αλλοίωσα απολύτως τίποτα. Εκτός από το γεγονός ότι μία παρόμοια πράξη θα ήταν αντίθετη στις δικές μου αρχές και αξίες, θα ήταν παράλογο και βλακώδες, αν γινόταν με τον τρόπο που φέρεται ότι έγινε. Πρώτον, δεν είχα λόγο να το κάνω, αφού στις καταθέσεις τους στον οικονομικό εισαγγελέα οι συγγενείς μου προσκόμισαν στοιχεία ότι τα χρήματα αυτά ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Και λυπάμαι ειλικρινά που υποβλήθηκαν και αυτοί τις τελευταίες εβδομάδες σε έναν απίστευτο κανιβαλισμό από ορισμένα μέσα» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

«Κάποιοι με θέλουν αποδιοπομπαίο τράγο» δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν έκανε περιουσία από την πολιτική. «Ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και κατέληξε: «Με ενδιαφέρει το όνομά μου να είναι καθαρό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης