Την ανάγκη συμμαχίας των προοδευτικών συμμαχιών με την αριστερά και την κεντροαριστερά -περιλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ- τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Παράλληλα, επέμεινε στην ορθότητα των συνεργασιών με τους «Πασοκογενείς», δίνοντας έμφαση στις «προοδευτικές συμμαχίες της αριστεράς που θα είναι απαλλαγμένη από τον λαϊκισμό και της κεντροαριστεράς που θα είναι απεξαρτημένη από τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή η θέση δεν ρίχνει νερό στο κρασί μας. Δεν ανατρέπει τις ιδρυτικές αρχές και τους προσανατολισμούς του κόμματός μας. Η επιδίωξη διαλόγου δεν ανακόπτει την κριτική προς το ΠΑΣΟΚ για τη στρατηγική του σύμπλευση με τη ΝΔ και προς τον ΣΥΡΙΖΑ για το μετεωρισμό του ανάμεσα σε ρεαλιστικές, ανεδαφικές ή λαϊκιστικές θέσεις» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης και συνέχισε: «ο χώρος μας υπάρχει – και είναι πολύ ευρύτερος από τα όρια του δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος. Το εγχείρημα της Δημοκρατικής Αριστεράς οφείλει και πρέπει να συνεχιστεί ως μια σύγχρονη πολιτική συνισταμένη των καταβολών της ανανεωτικής αριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της πολιτικής οικολογίας».

Αναφερόμενος στο συνέδριο του κόμματος το προσεχές φθινόπωρο, επισήμανε ότι πρέπει να είναι συνέδριο συνθέσεων. «Πρέπει να είναι συνέδριο προσαρμογών και αλλαγών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι και δεν θα είναι συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και επιβολής απόψεων», όπως είπε.

«Να δώσουμε ξανά πνοή και όραμα σ’ αυτό το κόμμα, να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες, να διαψεύσουμε τους χωροτάκτες της νέας πολιτικής γεωγραφίας, που απαιτούν αυτοί να καθορίσουν το δρομολόγιο… Στο όνομα της εκλογικής ήττας και της δικαιολογημένης απογοήτευσης που έσπειρε στα μέλη μας, η Δημοκρατική Αριστερά καλείται από αυτούς τους χωροτάκτες που κάποτε εκθείαζαν τον ρόλο της στην πολιτική σκηνή να προσαρμοστεί. Να υποταχθεί. Διαφορετικά απειλείται ότι θα απαξιωθεί» ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συνεργασία με στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι «θα ήταν παράλειψή μου να μην υπογραμμίσω ότι καίριο ρόλο σ’ αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να έχουν οι προοδευτικοί και αριστεροί σοσιαλδημοκράτες με τους οποίους συμπαραταχθήκαμε στο πλαίσιο της προοδευτικής συνεργασίας. Ήταν ένα πρώτο βήμα αυτή η προεκλογική προσπάθεια και μάλιστα σε πολύ δύσκολη συγκυρία. Η συνεισφορά και η συμβολή τους ήταν και θα είναι σημαντική».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης