Με ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζητεί μία «ισορροπημένη προσέγγιση» για το ελληνικό ζήτημα τονίζοντας παράλληλα ότι χαιρετίζει τις ανακοινώσεις Eurogroup-ΕΚΤ «για την χρήση όλων των διαθέσιμων οργάνων για την διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ευρωζώνης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενημέρωσα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ για το ατελέσφορο αποτέλεσμα των πρόσφατων συζητήσεων για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες. Μοιράστηκα την απογοήτευσή μου και τόνισα την δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να συνδεόμαστε με τις Ελληνικές αρχές.

Οι επόμενες ημέρες σίγουρα θα είναι σημαντικές. Χαιρετίζω τις ανακοινώσεις του Eurogroup και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την χρήση όλων των διαθέσιμων οργάνων για την διατήρηση της ακεραιότητας και της σταθερότητας της ευρωζώνης. Αυτές οι ανακοινώσεις υπογραμμίζουν πως η ευρωζώνη σήμερα βρίσκεται σε ισχυρή θέση για να απαντήσει στις εξελίξεις με έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο, όπως απαιτείται.

Το ΔΝΤ θα συνεχίσει επίσης να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και σε άλλες κοντινές χώρες και είναι έτοιμο να παράσχει βοήθεια, όπως απαιτείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζω να πιστεύω πως μια ισορροπημένη προσέγγιση απαιτείται για να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική σταθερότητα και η ανάπτυξη στην Ελλάδα, με κατάλληλες διαρθρωτικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που θα στηρίζονται από κατάλληλα μέτρα χρηματοδότησης και βιωσιμότητας του χρέους. Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεχίσει να επιδιώκει αυτήν την προσέγγιση με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους εταίρους μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης