Επικριτικός, αλλά και ειρωνικός, τόσο ενάντια στην κυβερνητική πολιτική όσο και ενάντια στον ίδιο τον πρωθυπουργό, στάθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης, θέτοντας ένα ακόμα εμπόδιο στην υπερψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, το οποίο θα τεθεί υπό ψηφοφορία την Τετάρτη τα μεσάνυχτα.
Ειδικότερα, ο «πράσινος» βουλευτής με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, φέρεται αντίθετος στα νέα μέτρα, ενώ παράλληλα επικρίνει σφοδρότατα την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για τρομολαγνεία και μηδενικό έργο.

Ο κ. Μπόλαρης υπογραμμίζει πως η τρικομματική κυβέρνηση δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της, διετέλεσε μηδενικό έργο, ενώ τέλος διέτεινε αινιγματικά πως «εν όψει της ψηφοφορίας, ο μπερντές για να καλυφθούν ευθύνες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε την ανάρτηση του κ. Μπόλαρη στην ιστοσελίδα του:

Αφού «καθάρισε» με την κυβέρνηση, λίγο αργότερα ο κ. Μπόλαρης επανήλθε για να ξεκαθαρίσει τη θέση του και σε σχέση με τον πρόεδρο του κόμματός του, τον κ. Βενιζέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ τονίζοντας ότι πρόκειται για μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα.

Η δήλωση του κ. Μπόλαρη στην προσωπική ιστοσελίδα του έχει ως εξής:

«Στην μεγάλη κρίση του 1929-1930 οι ΗΠΑ ανταπεξήλθαν με επιτυχία επειδή επέβαλαν πολιτικές κατανομής του βάρους, ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πολίτη. Εδραίωσαν αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία, επιβάλλοντας φόρους μέχρι και 75% στους πλούσιους.

»Την ίδια κρίσιμη εποχή στη Γερμανία, η Δημοκρατία της Βαϊμάρης επεχείρησε ισορροπίες με το μεγάλο κεφάλαιο, διόγκωσε υπέρμετρα την ανεργία και εξέθρεψε τον ναζισμό.

»Η υπόθεση των λιστών δεν είναι ζήτημα νομικό, διοικητικό ή δημόσιας εικόνας. Ιδιαίτερα όταν η μετρολογία-μετρολαγνεία των νεοφιλελεύθερων συνταγών των Μέρκελ-Σόϊμπλε εστιάζει αποκλειστικά σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα. Αγνοώντας την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Η υπόθεση της φορολόγησης των φοροφυγάδων, των φοροκλεπτών, των offshore και των λιστών είναι μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα. Όσοι έχουν ευθύνη, καλούνται να την αναλάβουν. Τώρα ! Χωρίς υπεκφυγές»!

Eπιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης