Σαράντα λεπτά διήρκησε το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες το επίμαχο πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή προς συζήτηση αύριο και όχι σήμερα, όπως αναμενόταν.

Η συνεδρίαση του συμβουλίου έγινε σε έντονο κλίμα, ενώ αισθητή ήταν η απουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος επικαλέστηκε ξαφνική αδιαθεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O κ. Σαμαράς απαίτησε προσήλωση στον κεντρικό κυβερνητικό στόχο, διότι όπως προειδοποίησε εάν υπάρξει χαλάρωση ελλοχεύει ο κίνδυνος να «κυλήσουμε πίσω».

Για το ζήτημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ο πρωθυπουργός τόνισε:

«Το να διώχνεις επίορκους ή κοπανατζήδες, ή συμβασιούχους που καταχρηστικώς επιμηκύνουν ολιγόμηνη σύμβαση για χρόνια (εδώ δεν υπάρχει καν μονιμότητα), όταν γίνονται αιματηρές περικοπές σε συντάξεις και μισθούς κι όταν υπάρχουν ενάμιση εκατομμύριο άνεργοι και χιλιάδες αδιόριστοι νέοι που πέτυχαν με ΑΣΕΠ, αυτό είναι πρόκληση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μετωπική» Σαμαρά-Σκοπούλη

Ο κ. Σαμαράς μετά την τοποθέτησή του ζήτησε από οποιονδήποτε υπουργό να λάβει το λόγο. Με παρέμβασή της, η υφυπουργός Υγείας, κ. Σκοπούλη τόνισε τα έντονα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, τις τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα και εμβόλια. Ο κ. Σαμαράς διέκοψε την κ. Σκοπούλη ρωτώντας γιατί ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση αυτή, για να λάβει την απάντηση ότι η ίδια ενημέρωσε τον αρμόδιο υπουργό, κ. Λυκουρέντζο.

«Απαιτώ να έχω συνεργασία με όλους τους υπουργούς», φέρεται να τόνισε η κ. Σκοπούλη ενώ ο κ. Σαμαράς φέρεται να της απάντησε: Κι εγώ απαιτώ να ενημερώνομαι από όλους.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης