Η Βουλή τελικά θα αποφασίσει αν θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το κακούργημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κρήτης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθάκης. Ήδη, η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στη Βουλή προκειμένου να κρίνει αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του κ. Σταθάκη.

Η δικογραφία πάντως που έχει σχηματιστεί, όπως διαπιστώνει και ο αντεισαγγελέας του Δικαστηρίου Αθανάσιος Κατσιρώδης παρουσιάζει… ατέλειες σε πολλά σημεία καθώς η ποινική διαδικασία κινήθηκε χωρίς να ζητηθεί η άδεια της βουλής προηγουμένως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση μάλιστα έφτασε στο στάδιο της έκδοσης αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης με το οποίο ο βουλευτής παραπέμπεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να δικαστεί σε βαθμό κακουργήματος, μαζί με άλλα μέλη του Πανεπιστημίου Κρήτης, για το αδίκημα της κατ΄ εξακολούθηση απιστίας, από την οποία προκλήθηκε ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου άνω των 150.00 ευρώ. Το επίμαχο βούλευμα αποδίδει στον Σταθάκη ότι ενέκρινε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κονδύλια για υπερωριακή απασχόληση, για σύναψη ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, κ.λπ.

Ο κ. Κατσιρώδης θέτει ερώτημα συνέχισης ή όχι της διαδικασίας δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, δεν προηγήθηκε η άδεια της Βουλής και το βούλευμα σε βάρος του εκδόθηκε καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας του δικαστικού συμβουλίου, ενώ το βούλευμα δεν του είχε γνωστοποιηθεί έγκαιρα, με αποτέλεσμα να μην ασκηθεί αναίρεση, για να εξαφανιστεί λόγω υπέρβαση εξουσίας. Το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό, καταλήγει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, συγκεντρώθηκε νόμιμα χωρίς την άδεια της Βουλής.

Το δρόμο για το κοινοβούλιο όμως πήρε και μία δεύτερη δικογραφία η οποία αφορά τη μήνυση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου σε βάρος του Άδωνη Γεωργιάδη για συκοφαντική δυσφήμηση κατ΄ εξακολούθηση, η οποία διαπράχθηκε –σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά – από τον τότε βουλευτή και νυν υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές. Η δυσφήμηση αυτή διαπράχθηκε από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2013, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καμμένο. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για να κριθεί η άρση ή μη της ασυλίας του κ. Γεωργιάδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης