Της Άντζελας Πεΐτση

Ξεκινάει και στη Θεσσαλονίκη, η «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών» της ΝΔ, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017. Οι εργασίες της πρώτης συνάντησης, θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή 80 στελεχών από την Κεντρική Μακεδονία, θα διαρκέσουν το διήμερο από τις 21 εώς και τις 22/1/2017 και θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του κόμματος.
«Στόχος τόσο η κατάρτιση και ο υψηλός βαθμός εξειδίκευσης που θα πρέπει να κατέχει το έμψυχο δυναμικό του κόμματος, όσο και η ευρεία αντιληπτική προσέγγιση σε κυρίαρχα ζητήματα πολιτικής ατζέντας» όπως τόνισε η Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Νομού Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για την επίτευξη των παραπάνω σκοπών, οι εισηγητές δεν επιλέχθηκαν με βάση την κομματική τους ιδιότητα. Εκτός του ότι πληρούν κάθε επιστημονικό κριτήριο, ανήκουν στον χώρο των θιασωτών της ανοικτής κοινωνίας , της ελευθερίας της σκέψης και έκφρασης, της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, της αντίθεσης σε καθεστωτικές πρακτικές και λαϊκισμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε: «Η ενεργοποίηση της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών ήταν μία από τις εξαγγελίες του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, που υλοποιείται και στη Θεσσαλονίκη έχοντας ήδη ολοκληρώσει δύο κύκλους στην Αθήνα και έναν στο Ηράκλειο. Αντίστοιχοι κύκλοι έπονται τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα:

Σάββατο21 Ιανουαρίου 2016
10:00– 10:30:Εγγραφές συμμετεχόντων
Ιδεολογία
10:30- 11:30 Ιδεολογία & πράξη της Αριστεράς.
Εισηγητής: Μουμτζής Σάκης (Θεοδόσιος), Δικηγόρος- Συγγραφέας (πολιτική ιστορία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

11:30 – 11:45Συζήτηση
Εξωτερική Πολιτική – Διεθνείς Σχέσεις

11:45 – 12:30 Ιδεολογία και εξωτερική πολιτική. Σχέσεις Ελλάδας – Ευρώπης – Η.Π.Α.
Εισηγητής:Στεφανίδης Γιάννης, Kαθηγητής διπλωματικής ιστορίας στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι διδάκτωρ του LondonSchool of Economics.

12:30- 13:15 Ελλάδα – Βαλκάνια – Α.Ο.Ζ. – Κύπρος
Εισηγητής:Καρακωστάνογλου Βενιαμίν, Λέκτοραςδημόσιου διεθνούςδικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς επίσης και στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και στην Αστυνομική Ακαδημία, υπ. Ευρωβουλευτής. Πρώην Αντιδήμαρχος Θες/νίκης.

13:15 – 14:15 Κρίση χρέους στην Ευρωζώνη και εξωτερική πολιτική
Εισηγητής:ΣέρμποςΣωτήρης, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

14:15 – 15:00 Συζήτηση – Πέρας εργασιών 1ης ημέρας

Κυριακή22 Ιανουαρίου 2016
Οικονομία – ΠεριφερειακήΑνάπτυξη
10:30-11:10Χρέος-Βιωσιμότητα-Φορολογική Πολιτική
Εισηγητής: Παπαπανάγος Χάρρυ, Αντιπρύτανης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επενδύσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καθηγητής Οικονομικών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και επισκέπτης καθηγητής στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο.

11:10 – 11:50«Hχρηματοδότησητης ανάπτυξης σε περιβάλλον νομισματικής& δημοσιονομικής σταθερότητας»
Εισηγητής: Γκλαβίνης Παναγιώτης, αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δικηγόρος παρ’ ΑρείωΠάγω.

11:50 – 12:30Χώρος & Ανάπτυξη
Εισηγητής:Κωτσιόπουλος Τάσος, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών της Τάξης των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών. Ομότιμος Καθηγητήςστον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και τη θεωρία αρχιτεκτονικής στο Α.Π.Θ..

12:30 – 13:30 Συζήτηση
13:30 – 14:00 Διάλειμμα

Πολιτική Στρατηγική – Επικοινωνία
14:00 – 14:40Ανάλυση Μοντέλων Πολιτικής Στρατηγικής
Εισηγητής: Μαραντζίδης Νίκος, Αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα και στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας.

14.40-15.30 Στρατηγικές, τακτικές και εργαλεία πολιτικής επικοινωνίας
Εισηγητής:Φεύγας Βασίλης, Πολιτικός Επιστήμονας, Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας.

15:30 – 16:30 Συζήτηση – Πέρας εργασιών 2ης ημέρας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης