Αρχίζουν το απόγευμα οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ με στόχο τη μετατροπή του από κόμμα των συνιστωσών του σε κόμμα των μελών του.

Θα προηγηθεί το μεσημέρι το Διαρκές Συνέδριο του Συνασπισμού για να επικυρώσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την αυτοδιάλυσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι με την προοπτική της αυτοδιάλυσης διαφωνούν οι «Ενεργοί Πολίτες» του Μανώλη Γλέζου, η ΚΕΔΑ του Γ. Θεωνά, η ΔΕΑ του Αντ. Νταβανέλλου και το ΔΗΚΚΙ.

Σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική», στην εισηγητική του ομιλία ενώπιον 3.500 συνέδρων, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 20.15, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επιμείνει στη θέση ότι η εκλογική εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλει τη μετεξέλιξη της πολιτικής συμμαχίας σε ενιαίο πολυτασικό κόμμα, με ισότιμα μέλη, με αντιστοίχιση «ένα μέλος-μία ψήφος» και χωρίς μικρότερα κόμματα – συνιστώσες εντός του ενιαίου κόμματος.

Προηγουμένως θα απευθύνουν χαιρετισμό τα κοινοβουλευτικά κόμματα, πλην του ΚΚΕ που μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης δεν είχε απαντήσει στην πρόσκληση και της Χρυσής Αυγής που δεν έχει προσκληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης