Της Άντζελας Πεΐτση

«Στέλνουμε ένα ισχυρότατο μήνυμα: Η Νέα Δημοκρατία, είναι μία δύναμη που έχει ψυχή, έχει ρίζες, έχει παρόν κι έχει μέλλον. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και δίνουμε μαθήματα συμπεριφοράς και πατριωτισμού» δήλωσε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο των εγκαινίων που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017, στα νέα γραφεία της ΔΗΜ.ΤΟ. Νεάπολης – Συκεών, στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα περνάει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και τις βιώνουμε όλοι μας. Βιώνουμε, ανασφάλεια, ανησυχία και μία κρίση, που δεν είναι μόνον οικονομική» είπε ο κ. Αυγενάκης.

Ασκώντας δριμεία κριτική κατά της Κυβέρνησης, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μία εθνικολαϊκιστική κυβέρνηση, που θέλει να δημιουργήσει μία εξαθλιωμένη κοινωνία και άρα κατά τα αριστερά της πρότυπα, μία εύκολα «ελεγχόμενη» κοινωνία. Προσπαθεί ν’ αποδυναμώσει και να εξαφανίσει το κουράγιο, τη δύναμη και την αισιοδοξία των Ελλήνων πολιτών. Αλλά δεν πρόκειται να τους επιτρέψουμε. Είμαστε αποφασισμένοι, ως Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη παράταξη μαζί με τον Πρόεδρο μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να δηλώσουμε με κάθε τρόπο, ότι η Ελλάδα μονάχα ενωμένη προοδεύει. Μονάχα όταν η Ελλάδα πιστέψει στις δυνάμεις της, τότε και μόνον τότε μπορεί να πάει μπροστά».

Μεταφέροντας το μήνυμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Αυγενάκης είπε: «Αν δουλέψουμε όλοι μαζί και συντονισμένα τότε συντομότατα αυτή η κυβέρνηση θα είναι παρελθόν. Ο στόχος μας, είναι καταφέρουμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα. Θα έχουμε κερδίσει μόνον όταν θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων πολιτών. Για μας δεν είναι μονάχα μία εκλογική μάχη, είναι μία μάχη που συνεχίζεται ακριβώς από την επόμενη μέρα. Ξέρουμε πολύ καλά, πως είναι μία δύσκολη περίοδος και πως μας περιμένουν πολύ δύσκολες καταστάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέσα στο 2018, τελειώνει το τρίτο μνημόνιο», επεσήμανε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και εξήγησε: «Έως κι αυτή την ημερομηνία, δια χειρός Τσίπρα, έχει δεσμευτεί η χώρα μας, πως θα πρέπει να έχουν γίνει μία σειρά ενεργειών που δεν γίνονται. Οι μεταρρυθμίσεις δε εξελίσσονται και οι δεσμεύσεις «αυτές» δεν υλοποιούνται. Στην πράξη, όλα αυτά «τα μπρος – πίσω» μεταφράζονται, με επιπλέον βάρος και μεγαλύτερη ανασφάλεια. Δημιουργούν κόστος, το οποίο μεταφέρεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες», υπογράμμισε και παρατήρησε: «Ένα χρόνο πριν συζητούσαμε για την ολοκλήρωση της δεύτερης διαπραγμάτευσης και τότε η Κυβέρνηση έλεγε «σθεναρά και με περίσσιο τσαμπουκά», πως συζητάμε –όπως έλεγε τότε- μονάχα για μείωση του χρέους και κουβέντα για νέα μέτρα» είπε με ιδιαίτερα επικριτική γλώσσα προς την Κυβέρνηση και συνέχισε την αυστηρή κριτική του: «Ένα χρόνο μετά, που ακόμα δεν έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, δε λένε κουβέντα για τη μείωση του χρέους αλλά κάνουν πολλές συζητήσεις για επιπλέον μέτρα. Όπως φαίνεται, αυξάνεται ο λογαριασμός και μέχρι στιγμής, γίνεται λόγος για μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ. Δηλαδή, 1,8 δις απομείωση συντάξεων κι 1,8 δις απομείωση από τη μείωση του αφορολόγητου. Αυτά «πειράζουν» τους έχοντες; Όχι. Αυτά «πειράζουν» κι ενοχλούν τους πάντες.

Κι επειδή αυτή η κυβέρνηση έχει την εντύπωση πως μας «δουλεύει» ή νομίζει πως μπορεί να μας δουλέψει, από τη μία με non paper, αναφέρει πως όλα πάνε καλά κι έκλεισε η συμφωνία –και φυσικά, τίποτα δεν έχει αποδειχθεί σε σχέση μ’ αυτό- από την άλλη, λέει μην ανησυχείτε… γιατί από τη μία τσέπη θα μπαίνει το ένα ευρώ κι από την άλλη τσέπη θα βγαίνει το άλλο ευρώ» είπε και υπογράμμισε: «Είναι αστειότητες. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει καλά πως πρέπει το συντομότερο δυνατό να γυρίσουμε σελίδα. Το αίτημά μας, είναι εκλογές εδώ και τώρα. Να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό ν’ αποφασίσει εκείνος για το ποια θα είναι η πορεία της χώρας και για το ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, που με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συντομότατα θα υλοποιήσει σειρά πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων που θα μπορούν να φέρουν επενδύσεις και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας». Και με καυστικότητα σημείωσε: «Όχι «ωραίες» δηλώσεις, ατάκες και χαμογελάκια. Αυτά περάσανε. Είδαμε όλοι, πως μόνον κόστος και μιζέρια φέρνουν. Μακριά από εμάς αυτά».

Ο κ. Αυγενάκης, ζήτησε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για τη Νέα Δημοκρατία, ώστε «να μπορέσουμε ταχύτατα να ξεκινήσουμε δουλειά. Όχι προσπάθειες και χρόνος χαμένος, για να τα βρούμε με τον τάδε Κουβέλη ή για να τα βρούμε τον άλλο Κουβέλη και πάει λέγοντας …».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Το ναρκοπέδιο που στήνουμε αυτοί οι επικίνδυνοι, το γνωρίζουμε. Κι έχουμε δύο επιλογές. Ή να περιμένουμε στη γωνία να πέσουν, δηλαδή η λογική του ώριμου φρούτου, την οποία έχει διαγράψει ως άποψη, η ηγεσία της ΝΔ ή να πάμε σ’ εκλογές» και τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι πως οι Έλληνες θα εμπιστευτούν ξανά τη Νέα Δημοκρατία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι όλα τα εξαιρετικά στελέχη που θα κοσμήσουν τα ψηφοδέλτια μας. Η ανανέωση γίνεται πράξη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης