Στον «άνθρωπο που έσωσε την Ελλάδα» αναφέρεται δημοσίευμα της Bild, η οποία στην αρχή του άρθρου τονίζει ότι η «έγκριση» του ελληνικού πακέτου για να συζητηθεί στο Eurogroup ήλθε καταρχήν από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη Bild, Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την πρώτη στιγμή ήταν θετικά διακείμενος ως προς το ελληνικό πακέτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι Γάλλοι τεχνοκράτες συνέγραψαν την ελληνική πρόταση των μεταρρυθμίσεων «ενώ ένας εξ αυτών έπαιξε μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις», συνεχίζει η Bild και αποκαλύπτει το όνομά του: Ο Μπρούνο Μπεζάρ, συνεισέφερε καταλυτικά στον να «πέσουν» οι υπογραφές στην πρόταση των 13 σελίδων.

Πρόκειται για τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα για να παρέχει τις συμβουλές του στην ομάδα του Τσίπρα, διότι τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν στείλει πολλές φορές προτάσεις που ήταν ημιτελείς, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Η Bild καταλήγει: Στον Μπεζάρ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το γεγονός ότι η ελληνική πρόταση έτυχε τόσο καλής υποδοχής από τους δανειστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης