Ο Έλληνας πρωθυπουργός επέμενε ότι μια συμφωνία που θα αποτρέψει την χρεοκοπία, μπορεί να επιτευχθεί στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την Δευτέρα, αναφέρει σε δημοσίευμά του με τίτλο «Η Ελλάδα ατενίζει το άγνωστο – Ο Τσίπρας επιμένει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία» το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

«Στοχεύαμε οι τελικές διαπραγματεύσεις να λάβουν χώρα στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη, και τώρα εργαζόμαστε για την επιτυχία αυτής της Συνόδου Κορυφής. Όσοι ποντάρουν στην κρίση και στα σενάρια τρόμου, θα αποδειχθούν λάθος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανακοίνωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Τσίπρας εξέδωσε μια ήπια ανακοίνωση σήμερα το πρωί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υποχωρήσει και θα έλθει σε συμφωνία» δήλωσε η Μιράντα Ξαφά στο Bloomberg. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερεκτίμησε τις ικανότητές του, πιστεύοντας ότι η Ελλάδα είναι συστημική και ως εκ τούτου οι πιστωτές θα αποδεχθούν τις απαιτήσεις του από φόβο μετάδοσης» τόνισε.

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της φαινόταν ακόμη πιο μακριά μετά από τέσσερις ώρες που διήρκησαν οι συνομιλίες στο Eurogroup. Ο Τσίπρας, όλο και περισσότερο απομονωμένος από τους Ευρωπαίους ομολόγους του, βρισκόταν στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσει τον πρόεδρο Putin αυτήν την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Έλληνες και Ρώσοι αξιωματούχοι συζήτησαν μια προκαταρκτική συμφωνία για να επεκταθεί ο αγωγός Turkish Stream της Gazprom, για να φέρει ρωσικό φυσικό αέριο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης