Στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα σε ό,τι αφορά επιμέρους ζητήματα «αγκάθια» αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Δίνοντας ένα «στίγμα» των προθέσεων της κυβέρνησης, όσον αφορά στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Πρόθεση μας είναι να καταλήξουμε σε συμφωνία, αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ό, τι μας φέρουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με των ΕΑΣ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ: «Στόχος είναι να συμφωνήσουμε με την τρόικα, όπως και στο θέμα των ΕΑΣ, αλλά είναι προφανές ότι δεν θα συμφωνήσουμε με κάθε τίμημα (…) η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω και να δεχθεί ό, τι της προσφέρεται». Διευκρίνισε ακόμη πως «η τρόικα έχει πιο αυστηρή προσέγγιση από εμάς, σε σχέση με τα όρια προστασία της πρώτης κατοικίας. Δεν αισθανόμαστε ότι αυτή είναι η καλύτερη».

Επίσης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να προστατευτούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. «Με την οριζόντια προστασία, άνθρωποι με σπίτι 450.000 ευρώ καλύπτονται από τον σημερινό νόμο» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης