Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προϋπολογισμού του 2013 σημειώθηκαν «πραγματικές επαναστάσεις».

«Για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια η χώρα μας δεν θα χρειαστεί δανεικά για να βγάλει τη χρονιά. Αυτό είναι το πρώτο αποφασιστικό βήμα για να βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο. Έτσι εξασφαλίζεται και η εθνική μας ανεξαρτησία», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κερδίζουμε τη μάχη της εξυγίανσης και της ανταγωνιστικότητας, χωρίς κόλπα και χωρίς λογιστικές αλχημείες. Όλα υπολογισμένα στο ακέραιο», εξήγησε, ξεκαθαρίζοντας πως «το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης».

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται, αποτελεί αληθινή επανάσταση και όχι «επανάσταση με ψέματα όπως αυτά του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται ανάκαμψη με το κατοχικό δάνειο».

«Όπως συμβαίνει με όλες τις επαναστάσεις, έγιναν πολλές θυσίες για να πετύχουν αυτές τις επαναστάσεις. Αντίθετα όμως με άλλες ψευδεπίγραφες επαναστάσεις, οι δικές μας πιάνουν τόπο και βάζουν τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και αυτό είναι επιτυχία. Και ενώ καταρρέαμε από πλευράς ανταγωνιστικότητας, τώρα βελτιωνόμαστε σε όλους τους δείκτες και αυτό είναι μια πραγματικότητα που μόνο οι λαϊκιστές δεν βλέπουν», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επεσήμανε πως η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη να βγει από την οικονομική κρίση και αποδεικνύει με τη στάση της ότι δεν στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Νομίζετε ότι σας ακούει η κοινωνία; 30-40 ήταν απ’ έξω σήμερα», είπε, ενώ δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «έγκλημα» τους υπαινιγμούς του Αλέξη Τσίπρα για «κούρεμα» καταθέσεων αλά Κύπρος και στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεσμεύτηκε ότι οι κατοικίες των οικονομικά αδύναμων και των ανέργων θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ένα καθεστώς προστασίας, ενώ σχετικά με τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας εξήγησε πως η συνολική επιβάρυνση των ακινήτων δεν θα είναι μεγαλύτερη από τη σημερινή, ενώ θα υπάρξουν και επιμέρους βελτιώσεις.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζει στην Ελλάδα του χθες, ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να χτίζει την Ελλάδα του αύριο, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα προς όλους του βουλευτές να συνδράμουν -μέσω της στήριξής τους στον προϋπολογισμό- στην «ανάσταση της χώρας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης