«Οι διαφορές μας με τη Νέα Δημοκρατία είναι κολοσσιαίες» τόνισε στη διακαναλική συνέντευξη, που παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών – Ευάγγελος Βενιζέλος στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς Kontra, Action24 και Extra 3.

«Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στη συντηρητική παράταξη», εμείς ανήκουμε στην αριστερά της ευθύνης δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «ήρωες» τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ενώ για τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα ανατρέψουμε όλες τις δημοσκοπήσεις στις εκλογές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τον θόρυβο που προκλήθηκε από τις 31 προτάσεις της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι υπάρχει« ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος», καθώς η τελευταία συνταγματική αναθεώρηση έγινε το 2001. Ταυτόχρονα, όμως, «απαιτείται ευρεία συναίνεση» και όχι απλώς συναίνεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Τώρα υπάρχει μία πολιτική μιζέρια» δήλωσε.

Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε το μεσημέρι και θα μεταδίδεται από τις 9.00 το βράδυ, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες και στην περίπτωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

«Η ΔΗΜΑΡ ζει παρασιτικά»
 
Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στη ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΔΗΜΑΡ ζει παρασιτικά». Ο« κ. Κουβέλης είναι αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ και μολονότι για τον ίδιο δεν έχω να πω κάτι, η ΔΗΜΑΡ λειτουργεί παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να κλέψει ιδέες και στελέχη απο εδώ και από εκεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνεχίζοντας μάλιστα – αν και χωρίς να απευθύνεται άμεσα για τον κ. Κουβέλη – ότι «πολιτικό ήθος σημαίνει έχω σταθερότητα, θάρρος, αναλαμβάνω ρόλο και κόστος και δεν είναι οι υποκρισίες, τα καλά λόγια οι γλυκές συμπεριφορές».

Η αναφορά στον ΓΑΠ

«Πιστεύω ότι ο κ. Παπανδρέου έχει συνείδηση της θέση του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την κοινή εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου και του Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά. Μάλιστα, αναφερόμενος στην εικόνα της συνύπαρξης του πρώην πρωθυπουργού και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει ένα πρόβλημα αισθητικής».

Ερωτηθείς για τους στίχους του Εγγονόπουλου από το ποίημα «Μπολιβάρ» που χρησιμοποιήσε και όλοι ερμήνευσαν αναφερόταν στον κ. Παπανδρέου ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: «Θα μπορούσε ν’ αφορά και εμένα. Τι ζητάω εγώ, ένας Υδραίος μέσα σ’ ένα περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται εκ των πραγμάτων μ’ έναν πολύ αρνητικό τρόπο. Καμιά φορά επιχειρώ να τροφοδοτήσω το δημόσιο διάλογο με μερικές αναφορές πολιτιστικές, λογοτεχνικές, πνευματικές γιατί είναι πολύ στείρος και ξύλινος ο λόγος που διατυπώνεται».

Στην ερώτηση αν είναι αντίπαλός του ο κ. Παπανδρέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Όχι βέβαια! Αντίπαλός μου είναι τα προβλήματα της χώρας. Αντίπαλός μου είναι ο αντίπαλος του έθνους μου και της πατρίδας μου. Αυτός που δε μας αφήνει να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας». «Ο κ. Παπανδρέου είναι πρώην Πρόεδρος και Βουλευτής εν ενεργεία του ΠΑΣΟΚ, είναι ένας από τους Βουλευτές τους οποίους στηρίζεται η κυβέρνηση και εάν ένας Έλληνας έχει ενδιαφέρον να πετύχουμε, αυτός πρέπει να είναι ο κ. Παπανδρέου» ανέφερε. «Οφείλει. Είναι αυτονόητο. Ποιος έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να πετύχει αυτή η κυβέρνηση» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς γιατί δεν διαγράφει τον κ. Παπανδρέου ή εάν έχει σκεφτεί να τον διαγράψει o πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Αυτά είναι παλιές πρακτικές. Δηλαδή μπήκε ο Παπανδρέου και διέγραψε τον κ. Σημίτη, θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο.. Δεν είναι αυτό το θέμα». 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ως ταύρος εν υαλοπωλείο στη Θράκη»

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε και για τα λεγόμενα εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, η ΑΟΖ και η μειονότητα στη Θράκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπήκε ως ταύρος εν υαλοπωλείο» χαρακτήρισε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη Θράκη. «Όποιος επιθυμεί να καταπιαστεί με αυτά τα θέματα πρέπει να γνωρίζει ιστορία» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης