«Το έλλειμμα στον ελληνικό προϋπολογισμό είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι αναμενόταν μέχρι τώρα» αναφέρει το γερμανικό περιοδικό.

«Σύμφωνα με προσωρινές διαπιστώσεις της τρόικας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λείπουν επί του παρόντος περί τα 20 δις. ευρώ – σχεδόν τα διπλά απ’ ό,τι έγινε πρόσφατα παραδεκτό» συνεχίζει το Der Spiegel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνον αν κλείσει το κενό χρηματοδότησης, θα μπορέσει να εκταμιευθεί η επόμενη δόση της δανειακής βοήθειας για την Αθήνα. Ο Σαμαράς φέρεται να έχει ήδη ρωτήσει πολλές φορές μήπως οι δημόσιοι πιστωτές θα ήταν πρόθυμοι να παραιτηθούν της αποπληρωμής των χρεών. Επιπλέον, ελπίζει να λάβει δύο επιπλέον χρόνια για την εκπλήρωση των στόχων λιτότητας, οπότε θα έπρεπε να καταβληθούν άλλα 20 δις. ευρώ βοήθεια.

Μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει ξεσπάσει διαμάχη για το πότε θα αποφασιστεί αν η Ελλάδα θα λάβει νέα χρήματα. Οι Επίτροποι των Βρυξελλών θέλουν να απαντηθεί αυτό το ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στα μέσα Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης