Εντατικοποιούνται οι εργασίες της κυβέρνησης, εν όψει της επικείμενης έλευσης της τρόικας στην Αθήνα που όπως γνωστοποιήθηκε, χθες, από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο (ΔΝΤ) θα είναι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με τους κυβερνητικούς εταίρους, την επόμενη Τετάρτη. Εν τω μεταξύ, σήμερα η ατζέντα των ραντεβού του κ. Σαμαρά περιελάμβανε συνομιλίες με το οικονομικό επιτελείο. Από τη σύσκεψη εξήχθη το εξής συμπέρασμα: «Δεν υπάρχει καμία μαύρη τρύπα στα έσοδα», σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα.

Οι επαφές του πρωθυπουργού συνεχίστηκαν και σήμερα με τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), κ. Γιώργο Προβόπουλο. Στη σύσκεψη εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, των συγχωνεύσεων, αλλά και των ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου, στις 19.00 το απόγευμα, αναμένεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις και η προετοιμασία της κυβέρνησης πριν από την επανάληψη των ελέγχων από το κλιμάκιο της Τρόικας.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι μέχρι τότε να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες και να έχει βρεθεί λύση στα δύο επίμαχα θέματα, το πρόγραμμα κινητικότητας στο Δημόσιο και την είσπραξη του τέλους ακινήτων.

Σχετικώς, ο κ. Στουρνάρας, σημείωσε, σήμερα, πως το ενιαίο τέλος για τα ακίνητα βρίσκεται ακόμα υπό συζήτηση. Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε, ακόμη, ότι δεν θα υπάρξει παράταση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Σύσκεψη των τριών αρχηγών την Τετάρτη, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013, 14:28

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης