Με στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Λιβάνου στο αμυντικό και το στρατιωτικό πεδίο, αλλά και σ΄ άλλους τομείς, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη στη Βηρυττό, μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης της χώρας.

Μετά τις επαφές του με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Λιβάνου, ο κ. Παναγιωτόπουλος σε δήλωσή του, εκτίμησε ότι «το βασικό μήνυμα το οποίο βγαίνει από τις επαφές μου εδώ, είναι ότι η Ελλάδα, παρά τα δημοσιονομικά της προβλήματα, είναι μια χώρα που έχει σημαντικό ρόλο στην περιοχή, στη γειτονιά μας, στη Μεσόγειο. Είναι μια χώρα που αποτελεί την πολιτική γέφυρα μεταξύ της Ευρώπης και της συμμαχίας του ΝΑΤΟ με τις χώρες του αραβικού κόσμου, με τις χώρες της Μεσογείου, με τις χώρες της Μέσης Ανατολής και με την πολιτική της, συμβάλλει και μπορεί να συμβάλλει ακόμη περισσότερο, πιο αποφασιστικά, στην αποκατάσταση ενός πλαισίου σταθερότητας, ασφάλειας και καλής συνεργασίας όλων των λαών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου Μισέλ Σουλειμάν (Michel Sleiman), τον πρωθυπουργό Νατζίμπ Μικάτι (Najib Mikati). Επίσης, είχε συνομιλίες με τον Λιβανέζο ομόλογο του Φαγιέζ Γκοσν (Fayez Ghosn), τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμίρ Μοκμπέλ (Samir Mokbel), τον πρόεδρο της Βουλής Ναμπίχ Μπέρι (Nabih Berri), τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων του Λιβάνου στρατηγό Ζαν Καχουάτζι (Jean Kahwaji), τον πρώην πρωθυπουργό και επικεφαλής του Συνασπισμού της 14ης Μαρτίου στον Λίβανο Φουάντ Σινιόρα (Fouad Siniora) και τον ηγέτη των Δρούζων, πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Λιβάνου Ουάλιντ Τζουμπλάτ (Walid Joumblatt).

Στο πλαίσιο της παραμονής του στη χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τον τάφο του δολοφονηθέντος πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι (Rafic Hariri) και απέδωσε φόρο τιμής.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης