Νέα δημοσκόπηση της Marc αποτυπώνει την προτίμηση της κοινής γνώμης ως προς το τι πρέπει να γίνει στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», το 69,6% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με μια λύση κοινής αποδοχής, ενώ το 27,4% εκτιμούν ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη. Ένα 3% των ερωτηθέντων δεν απάντησε στο σχετικό ερώτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια «σφυγμομέτρηση» οι ερωτηθέντες, σε ποσοστό 88,3% έχουν θετική γνώμη για τα πρώτα μέτρα που λαμβάνει το κυβερνητικό επιτελείο, ενώ αρνητική ή μάλλον αρνητική έχει το 9,9% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση.

Όσον αφορά στο ζήτημα της ΕΡΤ και στην πρόσληψη των απολυμένων, το 52,3% έχει θετική και μάλλον θετική άποψη, ενώ το 43,2% αρνητική και μάλλον αρνητική. Το 4,5% δεν απάντησε.

Στο ζήτημα της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο, το 84,2% τάσσεται υπέρ της συγκρότησης και το 12,9% κατά. Το 2,9% δεν εκφράζει άποψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπαρκτό» κρίνει «το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας το επόμενο διάστημα» το 50,4% των ερωτηθέντων ενώ το 45,5% έχει την αντίθετη άποψη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης