Το πρόβλημα της ρευστότητας και η αντιμετώπισή του χρειάζεται να αποτελέσει τμήμα της διαπραγμάτευσης με τους διεθνείς πιστωτές, εκτιμά ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής», επισημαίνει πως «το ταμειακό αδιέξοδο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αντιμετωπίστηκε με την εντατικοποιήση των εσόδων και τη μετάθεση πληρωμών, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί (κάτι τέτοιο) καθώς δημιουργεί προϋποθέσεις ύφεσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν αυτό συμβεί, μπορεί να υποχρεωθούμε να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα που ως τώρα προσπαθούμε να αποφύγουμε. Και ίσως αυτό θα επιθυμούσαν κάποιοι» πρόσθεσε με νόημα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Επί του παρόντος, ο κίνδυνος αυτός είναι αναστρέψιμος, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συνεργασία των ευρωπαϊκών θεσμών και ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση, εντατικοποίηση και συντονισμός της δράσης της κυβέρνησης» ανέφερε επίσης.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης εκτιμά ότι «το πρόβλημα επιτείνεται από τα περιοριστικά μέτρα της ΕΚΤ και την εισαγόμενη αβεβαιότητα», επισημαίνοντας ότι «εφαρμόζεται σκόπιμα μια τακτική οικονομικού στραγγαλισμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν δεν αντιμετωπιστεί το θέμα από κοινού με τους “θεσμούς”, η ομαλή εξυπηρέτηση των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας θα έρχεται σε ολοένα και μεγαλύτερη αντίθεση με τις ανάγκες επιβίωσης και τη δυνατότητα ικανοποίησης βασικών αναγκών του ελληνικού λαού» εκτίμησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης