Στο μεγάλο στοίχημα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, επικεντρώνεται ο Economist, την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.

Ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα; Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός πρέπει να αγνοήσει τις πιο ακραίες φωνές στο εσωτερικό του κόμματός του, του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που διαπραγματεύεται με τους δανειστές της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τόσο μεγάλη καταστροφή;», ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθεσε το σαββατοκύριακο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνης, επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι της πιο ριζοσπαστικής συνιστώσας ενός ήδη ριζοσπαστικού κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη παρουσίασε την εναλλακτική πρόταση για την Ελλάδα, την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται με τους πιστωτές.

Η εναλλακτική πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας είναι πάνω κάτω σε όλους γνωστή: Η Ελλάδα να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, να κηρύξει στάση πληρωμών απέναντι στις δόσεις προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να προετοιμαστεί για την έξοδό της από το ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόταση αυτή δεν έγινε τελικώς αποδεκτή από τον Αλέξη Τσίπρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης