Αντίθετα με αυτά που ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και παρά την χθεσινή απόφαση του Eurogroup, η οικονομία βρίσκεται σε παραλυσία, τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τραπεζικό σύστημα χρειάζεται νέα ανακεφαλαιοποίηση που αυτή τη φορά θα γίνει δυστυχώς με κούρεμα καταθέσεων. Υπάρχουν ακόμη πολύ ανησυχητικά στοιχεία, 20 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία, 82 δισεκατομμύρια ευρώ είναι τα χρέη ιδιωτών προς το δημόσιο, 120 δισ. ευρώ είναι τα κόκκινα δάνεια.

» Κάτω από αυτά τα δεδομένα οι θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την αξιολόγηση και για τα 11 δισεκατομμύρια ευρώ που κατά δόσεις θα λάβει η χώρα εκ’των οποίων τα 7,5 δις θα πάνε για εξυπηρέτηση ληγόντων ομολόγων φανερώνουν ότι δεν πατάει στη γη και βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

» Η περιβόητη επίσης ρύθμιση του χρέους την οποία προπαγάνδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κούρεμα του χρέους, εξελίσσεται πλέον σε μετακύλιση του χρέους στο περαιτέρω μέλλον και υπερχρέωση των επόμενων γενεών, συνεπώς και αυτό το ‘σλόγκαν’ της κυβέρνησης εξελίσσεται σε μπούμερανγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

» Δυστυχώς δεν είναι μόνο η κυβέρνηση που ζει στον κόσμο της. Στον κόσμο του ζει και ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπόσχεται 2% πλεόνασμα, 4% ανάπτυξη και 123.000 θέσεις εργασίας κάθε χρόνο.

» Ξεχνάει ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης ότι όσο μειώνουμε το πλεόνασμα τόσο περισσότερο χρόνο η χώρα θα βρίσκεται στα μνημόνια. Το 4% ανάπτυξη που ονειρεύεται, για να γίνει πραγματικότητα, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, κυβέρνηση 250 βουλευτών και επενδύσεις, συνεπώς οι υπολογισμοί του κ. Μητσοτάκη θυμίζουν την αφίσα του 1989 του πατέρα του που έλεγε 0+0=14. Δεν τα πάει καλά με τα μαθηματικά η οικογένεια Μητσοτάκη.

» Η χώρα εμποδίζεται να πάει στην πολιτική σταθερότητα από δύο ανθρώπους, τον κ. Αλέξη Τσίπρα και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Αμφότεροι είναι όμηροι ενός σκληρού κομματικού πυρήνα που θεοποιεί την καρέκλα και αδιαφορεί πλήρως για την χώρα. Αυτό πρέπει να το μάθουν οι ψηφοφόροι, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, ότι δηλαδή η χώρα εισέρχεται σε φάση μεγάλων περιπετειών εξαιτίας της αδιαλλαξίας και της αρχομανίας έξι ανθρώπων από κάθε πλευρά.»

Ο ίδιος δήλωσε βέβαιος ότι το κόμμα του θα έρθει τρίτο στις επόμενες εκλογές, τις οποίες βλέπει το φθινόπωρο του 2016.

«Δεν θα αντέξει ο λαός πέραν του φθινοπώρου και είναι μεγάλη η πλάνη του κ. Τσίπρα να θεωρεί ότι χωρίς ίχνος επένδυσης και χωρίς επιστροφή καταθέσεων θα μπορούσε να μακροημερεύσει στην εξουσία» εξήγησε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης