«Η Ελλάδα, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προχωρά στη δραστηριοποίηση στην ελληνική πρεσβεία στο Σεράγεβο, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, με την τοποθέτηση υπαλλήλου του αρμοδίου κλάδου (ΟΕΥ)» ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην επιχειρηματική συνάντηση Ελλάδας – Βοσνίας & Ερζεγοβίνης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ, παρουσία του αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Β&Ε Μίρκο Σάροβιτς και του υπουργού Εξωτερικών Ίγκορ Κράντακ.

«Αυτό θα ενδυναμώσει τη διμερή συνεργασία μας με τη Βοσνία & Ερζεγοβίνη» διαμήνυσε ο κ. Κουίκ και επισήμανε ότι το θετικό εμπορικό ισοζύγιο με βάση την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (80 εκατομμύρια ευρώ εξαγωγές, 12 εκατομμύρια ευρώ εισαγωγές), είναι αντιληπτό ότι επιδέχεται τεράστια περιθώρια βελτίωσης, προς όφελος και των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο περιθώριο αυτής της διακρατικής επιχειρηματικής συνάντησης, ο υφυπουργός Εξωτερικών αντάλλαξε με τους Μίρκο Σάροβιτς και Ίγκορ Κράντακ απόψεις, για θέματα που σχετίζονται με τον χώρο της Βαλκανικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Κουίκ.

Και οι τρεις παρέστησαν στην υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ του ΣΕΒ και του Επιμελητηρίου Εξωτερικού Εμπορίου της Βοσνίας & Ερζεγοβίνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης