Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή το συμβάν βανδαλισμού περιπολικών πίσω από το Ο.Π.Α., με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας, κατέθεσε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα «Ανεξέλεγκτη παραβατικότητα στον περιβάλλοντα χώρο τον Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αθήνας και στην ευρύτερη περιοχή του Πεδίου του Άρεως»

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα άβατα της Αθήνας διευρύνονται.

Οι πολίτες της Πρωτεύουσας ανησυχούν με την εκκωφαντική απουσία της Πολιτείας στα διαρκώς κλιμακούμενα φαινόμενα έκνομης συμπεριφοράς, τα οποία επεκτείνονται προοδευτικά σε όλες τις γειτονιές της πόλης.

Ο περιβάλλον χώρος των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Αθήνας είναι εστία γενικευμένων κρουσμάτων βίας, παρεμπορίου, χρήσης και διακίνησης παράνομων ουσιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ευρύτερος χώρος του Πεδίου του Άρεως αποτελεί άντρο εγκληματικότητας ιδιάζουσας σημασίας, καθώς, μεταξύ άλλων, αφορά και σε ιδιαιτέρως ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες ανηλίκων και γυναικών.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα για την αρμόδια πολιτική ηγεσία.

Αναμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τις προθέσεις του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με τη λήψη δέσμης συγκεκριμένων μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της έξαρσης των φαινομένων.

Η πόλη της Αθήνας είναι παραδομένη στην παρακμή.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να δράσει άμεσα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης