Λάμπρος Παναγιώτου

Εκατέρωθεν είναι οι κατηγορίες με αφορμή το πρόωρο λουκέτο της Βουλής. Η φλόγα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο παραμένει αναμμένη αλλά επεκτείνεται και σε άλλα μέτωπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικογραφία με τα υποβρύχια είναι στο επίκεντρο της διαμάχης. «Κλείσατε άρον –άρον τη Βουλή για να μην συζητηθεί η δικογραφία και αποδοθούν ευθύνες, ώστε να παραγραφούν οι κατηγορίες εις βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου» καταγγέλλει η Κουμουνδούρου αφήνοντας αιχμές και για το προεδρείο της Βουλής.

«Είναι επικοινωνιακοί τακτικισμοί του ΣΥΡΙΖΑ!» σχολιάζουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε όλο το περιθώριο να καταθέσει το προηγούμενο διάστημα αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων αλλά ουδέποτε το έπραξε…», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στελέχη του Κοινοβουλίου διευκρίνισαν ότι η Κουμουνδούρου μπορεί και τώρα να καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία μπορεί να συζητηθεί είτε μετά από έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας του Σώματος μέσα στο καλοκαίρι ή τον ερχόμενο Οκτώβριο όταν η Βουλή θα επαναλάβει τις εργασίες της.

Να επισημάνουμε ωστόσο ότι κι αυτό να είχε γίνει, δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε προανακριτική ώστε να μην κλείσει το θέμα, η κατάληξη θα ήταν προδιαγεγραμμένη καθώς με το κλείσιμο της Βουλής επέρχεται πλήρης παραγραφή όλων των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών που εμπλέκουν κυβερνητικά στελέχη (νόμος περί ευθύνης Υπουργών).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης