Το σημαντικό ιεραποστολικό, θρησκευτικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί διαχρονικά η Αρχιεπισκοπή Κένυας είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος την Παρασκευή, με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Ναϊρόμπι, όπου εκπροσωπώντας την ελληνική Προεδρία συμπροήδρευσε στην 39η Κοινή Σύνοδο των χωρών Αφρικής, Καραϊβικής, Ειρηνικού και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Γεροντόπουλος συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Μακάριο και περιηγήθηκε στον χώρο της Ορθόδοξης Πατριαρχικής Σχολής «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄», όπου στεγάζονται η Τεχνική Σχολή (κτίσμα και αυτό του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’) και το Παιδαγωγικό Ορθόδοξο Κολλέγιο της Αφρικής. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Κλήμεντα, το Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς και τους δύο ναούς, του Αγίου Μακαρίου και της Αγίας Σοφίας.
«Είναι σπουδαίο και εξαιρετικά σημαντικό το έργο του Σεβασμιωτάτου και των συνεργατών του» δήλωσε εντυπωσιασμένος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εδώ, στην Κένυα, είναι η πραγματική ιεραποστολή. Γιατί η συνεισφορά της Αρχιεπισκοπής σε θρησκευτικό, ανθρωπιστικό, μορφωτικό και φιλανθρωπικό επίπεδο είναι τεράστια και ανακουφίζει πολλούς ανθρώπους» είπε συγχαίροντας τον μητροπολίτη και τους συνεργάτες του για όσα προσφέρουν σε όλους αυτούς τους τομείς, καθώς «η Μητρόπολη με τα σχολεία, τα ιατρεία, το ορφανοτροφείο και τις σχολές δείχνει ότι βρίσκεται κοντά σε όσους έχουν ανάγκη».

Τη χαρά του για την παρουσία του υφυπουργού εξέφρασε από τη μεριά του και ο μητροπολίτης Μακάριος τονίζοντας: «Η επίσκεψη του κ. Γεροντόπουλου δείχνει το ενδιαφέρον του ίδιου, αλλά και της ελληνικής Πολιτείας, και μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, ώστε να βρεθούμε στο πλευρό περισσότερων συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη».

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε, στην πρεσβευτική κατοικία, με Έλληνες της Κένυας και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όσους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην αφρικανική χώρα, ή βρέθηκαν εκεί πριν από χρόνια, είτε από την Ελλάδα είτε από γειτονικές αφρικανικές χώρες, όπως η Τανζανία, η Αιθιοπία, και σήμερα έχουν μια πετυχημένη παρουσία στην Κένυα, διαφημίζοντας την Ελλάδα σ΄ αυτήν τη γωνιά της αφρικανικής ηπείρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης