Της Άντζελας Πεΐτση

Σειρά επισκέψεων σε καίριες αναπτυξιακές μονάδες του Nομού Θεσσαλονίκης, περιελάμβανε η δεύτερη ημέρα της περιοδείας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συμπρωτεύουσα, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στην Ευκαρπία, τον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής και Θερμικής Ενέργειας από Βιοαέριο στο Κολχικό Λαγκαδά και πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη του Λαγκαδά.

ΣΜΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, (ΣΜΑ), έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΣΔΑ), Μιχάλη Γεράνη, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ.Μ. και δήμαρχο Μενεμένης – Αμπελοκήπων, Λάζαρο Κυρίζογλου και βουλευτές της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται σε επίπεδο περιφέρειας και όχι σε τοπικό επίπεδο, όπως λέει το Υπουργείο Περιβάλλοντος».

Μονάδα Βιοαερίου

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετέβη στον Σταθμό Παραγωγής Ηλεκτρικής και Θερμικής Ενέργειας από βιοαέριο στο Κολχικό Λαγκαδά. Η μονάδα βιοαερίου, αξιοποιεί ζωικά απόβλητα, αγροβιομηχανικά απόβλητα και ενεργειακές καλλιέργειες τα οποία μέσω της αναερόβιας χώνευσης και μιας (ειδικής) μηχανής ΣΗΘ, παράγουν 999 kw ηλεκτρικής ενέργειας και 1064 kw θερμικής ενέργειας ανά ώρα λειτουργίας. Επίσης, παράγονται ημερησίως 240 τόνοι οργανικού εδαφοβελτιωτικού, το οποίο είναι άριστο λίπασμα για τις αγροτικές καλλιέργειες. Το έργο υλοποιήθηκε το 2016 και βρίσκεται σε πλήρη παραγωγική διαδικασία. Ο κ. Μητσοτάκης, ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε αναλυτικά από τα στελέχη της πρότυπης μονάδας.

Λαγκάδας

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λαγκαδά, το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και το Δημαρχείο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, στο κέντρο του Λαγκαδά, συνομίλησε με απλούς πολίτες και στο τέλος πήγε σε γνωστό καφέ της περιοχής όπου είχε την ευκαιρία, να συνομιλήσει με νέους της περιφέρειας του νομού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης