Ερώτηση προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μario Draghi για τη διεξαγωγή των stress-tests, κατέθεσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση o Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του, αναφέρεται στους ελέγχους που διενεργεί η ΕΚΤ στους ισολογισμούς των συστημικών τραπεζών της Ευρωζώνης και συγκεκριμένα στις αξιολογήσεις στοιχείων ενεργητικού (Asset Quality Review) και στις ασκήσεις προσομοίωσης κατάστασης κρίσεων (Stress-Tests).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια της ερώτησής του, αφού σημειώνει ότι «τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έχουν πληγεί, σε διαφορετικό βαθμό, από την οικονομική κρίση και οι οικονομίες τους παρουσιάζουν σημαντικές, δομικές, διαφορές», ρωτά τον Πρόεδρο της ΕΚΤ εάν «έχουν συνυπολογιστεί οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις αξιολογήσεις των ισολογισμών των ευρωπαϊκών συστημικών τραπεζών», καθώς επίσης, κατά πόσο «θα υπάρξουν επιμέρους τεχνικές προσαρμογές ανά κράτος-μέλος».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των ελληνικών και άλλων κρατικών ομολόγων στις παραπάνω διαδικασίες ελέγχου, ρωτώντας τον συγκεκριμένα με ποιες διαδικασίες θα γίνει «η αποτίμηση στοιχείων του ενεργητικού των τραπεζών και ιδιαίτερα των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης