Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Την έγκριση του Προεδρείου της Βουλής πήραν 11 ανεξάρτητοι βουλευτές για τη σύσταση μίας νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το επιστημονικό συμβούλιο της Βουλής στο οποίο απευθύνθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όταν έλαβε την σχετική επιστολή, έχει δώσει τη θετική του γνωμοδότηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι 11 βουλευτές που έμειναν εκτός κομματικής στέγης συγκροτούν πλέον της Κ.Ο. που θα ονομάζεται πιθανότατα: «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές». Αύριο, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθεί η Κ.Ο. στη Διάσκεψη των προέδρων. Τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την νέα Κ.Ο. είναι οι κ.κ. Θεόδωρος Παραστατίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Πάρις Μουτσινάς, Μάρκος Μπόλαρης, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Κασαπίδης, Γιάννης Κουράκος, Χρήστος Αηδόνης, Μίμης Ανδρουλάκης και Νίκος Νικολόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης.

Οι βουλευτές θα έχουν αυξημένες δυνατότητες παρέμβασης στο κοινοβουλευτικό έργο και έλεγχο που έχουν και τα υπόλοιπα κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Θεοδώρα έρχεται, o Κασαπίδης φεύγει…

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν καλά-καλά προλάβουν να συγκροτήσουν Κ.Ο. άρχισαν οι διαρροές. Ο κ. Κασαπίδης δήλωσε στη «Ζούγκλα» ότι «δεν έφυγε ποτέ από τη Ν.Δ.» και πως εάν ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, προχωρήσει σε άρση της διαγραφής του, θα επιστρέψει στη Συγγρού.

Εκ των πραγμάτων η κα. Τζάκρη, εάν δεν προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ, θα ανήκει στην Κ.Ο. των ανεξάρτητων βουλευτών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης