Οι καταγγελίες περί στημένης ανάθεσης σε συγκεκριμένη εταιρεία της τεχνικής κάλυψης των  εσωκομματικών εκλογών από τον γενικό διευθυντή του κόμματος Κώστα Τσιμάρα αλλά και οι διαρροές που ακολούθησαν περί εκατέρωθεν σκοπιμοτήτων αποδεικνύουν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάσχει σοβαρά από αναξιοπιστία και αμφισβητούμενη διαφάνεια.
 
Υπό τη σκιά του ενδεχομένου ο δρόμος που επελέγη να μην έχει επιστροφή καθώς το κόμμα είναι κατακερματισμένο σε ομάδες, συνεδριάζει το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος κεκλεισμένων των θυρών στην οποία όλοι θα κρίνουν όλους. Στο βήμα θα ανέβει πρώτος ο μεταβατικός πρόεδρος Βαγγέλη Μεϊμαράκης και θα ακολουθήσουν οι τρεις άλλοι υποψήφιοι Κυριάκος Μητσοτάκης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αν και εξωκοινοβουλευτικός έχει προκληθεί από τον πρόεδρο να συμμετέχει.

Το θέμα δεν είναι η έφοδος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, ούτε τα βαριά «γαλλικά» που.. εκσφενδονίστηκαν. Το θέμα είναι η αμφισβήτηση της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας τόσο ως προς την ανάθεση σε συγκεκριμένη εταιρεία όσο και ως προς τους σαφείς υπαινιγμούς περί σχεδιαζόμενου «μαγειρέματος» του αποτελέσματος της κάλπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μιλάει για αναγκαστική έστω και «θορυβώδη» παρέμβαση ώστε να διασφαλιστούν η νομιμότητα και η διαφάνεια τις οποίες κάποιοι συστηματικά καταστρατηγούν παίζοντας με το κύρος και την ενότητα της ΝΔ.

Φανερά έδειξαν προς τον γραμματέα της ΚΕΦΕ Αντρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος αν και γραμματέας του αρμόδιου για τη διαδικασία των εκλογών οργάνου, φέρεται να στηρίζει συγκεκριμένο υποψήφιο πρόεδρο, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, γεγονός λένε συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη που οδηγεί σε αμφισβήτηση της καθαρότητας της διαδικασίας.

Κόκκινο πανί όμως είναι για τον μεταβατικό πρόεδρο κυρίως ο γενικός διευθυντής του κόμματος Κώστα Τσιμάρας ο οποίος κατηγορείται ότι ροκάνιζε το χρόνο ώστε στο παρά ένα να επιβάλει συγκεκριμένη εταιρεία για την τεχνική στήριξη των εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαρροές από το στρατόπεδο του κ. Τσιμάρα αποδίδουν την οργή Μεϊμαράκη στην …πρόβλεψη ότι θα χάσει στην κούρσα της διαδοχής και προσπαθεί να μπλοκάρει την εκλογική διαδικασία ή να αντιστρέψει το κλίμα με αβάσιμες κατηγορίες.

Παρασκηνιακά πάντως ο εμφύλιος μαίνεται εδώ και καιρό. Ενδεικτικό είναι ότι ο συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Σωτήρης Κορομάντζος έχει ζητήσει εγγράφως από τον γενικό διευθυντή Κώστα Τσιμάρα αναλυτικό λογαριασμό των πεπραγμένων. Έξοδα, έσοδα και κόστος εκλογικής διαδικασίας του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Αργά το απόγευμα χθες, ώρες μετά το επεισόδιο, η ΚΕΦΕ αποφάσισε την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου και εφόσον έχουν εγκριθεί οι τεχνικές προδιαγραφές από την τεχνική επιτροπή με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των υποψηφίων, η επιτροπή προμηθειών να αποσφραγίσει τις προσφορές των εταιρειών ενώπιον των εκπροσώπων των υποψηφίων. Όλα τα βήματα ένα προς ένα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο.

Τα εκλογικά κέντρα που θα στηθούν θα είναι 900 και τα εκλογικά τμήματα 1.300. Το αντίτιμο της συμμετοχής για παλιά και νέα μέλη θα είναι 3 ευρώ, ενώ θα χρησιμοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι του υπουργείου Εσωτερικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης