Την ανάγκη να υπάρξουν πρωτοβουλίες για το προσφυγικό τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας πως σε διαφορετική περίπτωση η προσφυγική κρίση θα λάβει τεράστιες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση για τα 10 χρόνια του Κέντρου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική στο Βερολίνο οι μεταναστευτικές ροές μπορούν να λάβουν διαστάσεις «χιονοστιβάδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χιονοστιβάδες μπορούν να προκληθούν αν ένας κάπως απρόσεκτος σκιέρ πάει στην πλαγιά και μετακινήσει λίγο χιόνι», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, και πρόσθεσε πως δεν ξέρει εάν «βρισκόμαστε στο στάδιο που η χιονοστιβάδα έχει φτάσει κάτω στην κοιλάδα ή αν είμαστε στο στάδιο που βρίσκεται στο άνω άκρο της πλαγιάς».

Συνεχίζοντας την ομιλία του είπε πως «αν βρισκόμαστε ακόμη στο επάνω μέρος», τότε η πρόκληση είναι ιδιαίτερα μεγάλη, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα του δεν είναι σε θέση διαχειριστεί μόνη της αυτή την κατάσταση.

Μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι μόνο από κοινού μπορεί η Ευρώπη να αντεπεξέλθει στις πιέσεις που δημιουργεί η μετανάστευση. «Ειδάλλως τα πράγματα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα άσχημα για όλους μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μίλησε δε για το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί «με οποιοδήποτε τίμημα».

«Εμείς οι Γερμανοί γνωρίζουμε, έχουμε το καταραμένο καθήκον, (…) να εργαστούμε με οποιοδήποτε τίμημα ώστε να επιτύχει η ευρωπαϊκή ενοποίηση» τόνισε ο Γερμανός πολιτικός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης