Η κυβέρνηση προσπαθεί «ανάμεσα στη σύγκρουση ΔΝΤ και Σόιμπλε» να πετύχει λύση για το χρέος που θα το καθιστά βιώσιμο ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, αναγνωρίζοντας ότι η η σύγκρουση δεν βοηθά την πατρίδα μας, «παρόλα αυτά εμείς επιδιώκουμε και ελπίζουμε».

«Η ζωή όμως συνεχίζεται και κυβέρνηση, πολιτικές δυνάμεις και ελληνικός λαός πρέπει όλοι να συμμετέχουν στην τιτάνια προσπάθεια» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωσή του για την αξιολόγηση, ο κ. Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, καθώς τα προαπαιτούμενα έχουν εκπληρωθεί και παραδέχεται ότι κάποια από αυτά είναι σκληρά.

Υπογραμμίζει ότι με το κλείσιμο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ θα πάρει ανάσα η πραγματική οικονομία, γιατί όπως αναφέρει «εκτός από την εξόφληση των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές, τα υπόλοιπα χρήματα θα καλύψουν ανάγκες της πραγματικής οικονομίας».

Σχετικά με τις επενδύσεις τονίζει ότι η κυβέρνηση δίνει μεγάλη μάχη ώστε αρκετές επενδύσεις που εκκρεμούν για καιρό, να πάρουν το δρόμο της υλοποίησης, ξεπερνώντας εμπόδια που υπήρχαν κυρίως από τις προηγούμενες περιόδους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης