Τις τρεις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας το πρωί στο Mega. Όπως είπε, δεν πρόκειται για διαπραγμάτευση αυτό που συμβαίνει μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες, αλλά «αλληλοενημέρωση».

Ο υπουργός Επικρατείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί και νέα σύγκληση του Συμβουλίου Κορυφής, εάν τη Δευτέρα δεν «κλείσει» ένας συμβιβασμός μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση δεν είναι ζήτημα προς διαπραγμάτευση, είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως όλα τα μέτρα αυτά είναι απολύτως κοστολογημένα. «Δεν είναι πρόγραμμα σπατάλης ή παροχών, είναι πρόγραμμα που λύνει το πρόβλημα ζωής και θανάτου των πολιτών. Είναι αδιαπραγμάτευτο, το έχουμε κοστολογήσει και έχουμε αναζητήσει τους πόρους» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Φλαμπουράρης.

Δεύτερη «κόκκινη γραμμή» είναι ο τερματισμός των πολιτικών λιτότητας, καθώς όπως ανέφερε «δεν μπορεί να συνεχίσουμε πολιτική που αναπαράγει την ύφεση. Ο δεύτερος μεγάλος άξονας της πολιτικής μας είναι ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε πολιτική που αναπαράγει προβλήματα».

Ως τρίτο αδιαπραγμάτευτο στόχο της κυβέρνησης, ο κύριος Φλαμπουράρης ανέφερε το ότι «δεν μπορεί να μειωθεί περαιτέρω το εισόδημα των εργαζομένων και να συνεχίσουν να κλείνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κύριος Φλαμπουράρης, που θεωρείται από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού και πολλοί τον θεωρούν «πολιτικό πατέρα» του, μίλησε και για την φωτογραφία από την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, όπου φαίνεται να ακουμπά τον Αλέξη Τσίπρα στην πλάτη: «Ο Αλέξης είναι από τα ικανότερα, αν όχι το ικανότερο από τα στελέχη μας. Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, έσκυψα, τον φίλησα και έφυγα, ο φακός έπιασε τη στιγμή που τον αγκάλιασα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης