Τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να συνδράμει έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Προηγουμένως σε ομιλία του στο London School of Economics, ο κ. Λιου εξέφρασε τον φόβο του ότι λάθος υπολογισμοί θα μπορούσαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε μια νέα κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας δεν θα είχε επιπτώσεις στον υπόλοιπο κόσμο (…) Η πρόκληση για τους Ευρωπαίους, τους πολιτικούς και οικονομικούς θεσμούς – το ΔΝΤ- είναι να δείξουν αρκετή ευελιξία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λιου.

«Έτσι, εάν οι Έλληνες είναι προετοιμασμένοι να λάβουν τα δύσκολα μέτρα που χρειάζονται, (οι Ευρωπαίοι και οι πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί) πρέπει να βρουν μια λύση χωρίς να προκληθεί μια άσκοπη κρίση (…) Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει δύσκολες πολιτικές οι οποίες θα ήταν δύσκολες για οποιαδήποτε κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης