Λάμπρος Παναγιώτου

Μία ευχάριστη και μία δυσάρεστη είδηση ακούσαμε το πρωί στην Ολομέλεια στην ερώτηση που έκανε ο Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης στον Υπουργό Παιδείας για τα προγράμματα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου ήταν αφοπλιστική, καθώς εμμέσως πλην σαφώς, ο Υφυπουργός παραδέχτηκε πως «η Παιδεία για φέτος έμεινε στην ίδια τάξη».

Ο Υφυπουργός διευκρίνισε πως «ο θεσμός αυτός, αν και ξεκίνησε από το δεκαετία του ’80 επί ΠΑΣΟΚ, πάσχει πλέον στην εφαρμογή και ευτελίζεται». Ο κατήφορος αυτός έφερε την απώλεια των ευρωπαϊκών κονδυλίων ,συμπαρασύροντας μαζί και το όραμα για μια καλύτερη παιδεία.

Ο Υφυπουργός στηλίτευσε επίσης και τις πρακτικές κάποιων εκπαιδευτικών που δημιουργούσαν εικονικά τμήματα διδακτικής στήριξης μόνο και μόνο για να παίρνουν επιπλέον χρήματα, γιατί –λέει-και ο διευθυντής σχολείου έπαιρνε λεφτά ανάλογα με τα πόσα τμήματα λειτουργούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι στο σαπιοκάραβο της παιδείας τα παιδιά πρέπει φέτος να πάρουν τα κουπιά στα χέρια τους και να προσπαθήσουν από μόνα τους να το βγάλουν στη στεριά χωρίς να βουλιάξει. Απάγκιο στο λιμάνι της γνώσης θα βρει η επόμενη γενιά καλώς εχόντων των πραγμάτων γιατί ο Υφυπουργός αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης για την καθιέρωση του κοινωνικού φροντιστηρίου.

Σε αυτό θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί κάτω των τριάντα ετών ή και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί. Σε αυτό το πρόγραμμα θα συμμετέχουν νέα παιδιά που έχουν τελειώσει τη σχολή τους και είναι άνεργα , είτε εκπαιδευτικοί που είναι άνεργοι για πολλά χρόνια.Και δεύτερον ,θα παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα ,που παρουσιάζουν δηλαδή χαμηλούς κοινωνικοοικονομικούς δείκτες.

Άρα χαμηλό βαρομετρικό και το 2014 και από το 2015 έχει το ….κοινωνικό φροντιστήριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης