Στις προσπάθειες που καταβάλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να κρατήσει σε τροχιά το ελληνικό πρόγραμμα αναφέρεται η εφημερίδα «Financial Times».

«Για ενάμιση χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς έχει κρατήσει το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης σε τροχιά, παρά τη συρρικνωμένη πλειοψηφία του κυβερνητικού του συνασπισμού στη Βουλή και την αντίδραση εντός του υπουργικού του συμβουλίου για τις σκληρές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» σημειώνεται στο άρθρο των «FT».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για τον Έλληνα πρωθυπουργό, οι αυστηρές επιπλήξεις τόσο από την Άνγκελα Μέρκελ όσο και από άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, ότι η Ελλάδα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους διεθνείς πιστωτές της, έδωσαν τον δρόμο στην αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων, καθότι οι στόχοι τελικά επιτεύχθηκαν» προσθέτει η εφημερίδα.

«Φέτος η Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει τον στόχο του προϋπολογισμού και να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο των 800 εκατ. ευρώ, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στην Αθήνα να αναζητήσει περαιτέρω ελάφρυνση χρέους μετά τη μερική χρεοκοπία του 2012. Με ένα πλεόνασμα και στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, αλλά και την οικονομία να εκτιμάται ότι θα καταγράψει θετικά πρόσημα την επόμενη χρονιά, ο Αντώνης Σαμαράς δεν εμφανίζεται πρόθυμος πλέον να υποκύπτει στις απαιτήσεις των πιστωτών» τονίζουν οι «Financial Times».

Τέλος, η εφημερίδα αναφέρει ότι η ελληνική Βουλή επικύρωσε τα ξημερώματα της Κυριακής τον προϋπολογισμό του 2014, σε αντίθεση με τη νομοθεσία της Ε.Ε. που επιβάλλει πρώτα την έγκρισή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -και στην περίπτωση της Αθήνας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης