Την επιτακτική ανάγκη χάραξης μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον πρωτογενή τομέα, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, από την Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου όπου μίλησε σήμερα το βράδυ.

Απευθυνόμενη σ’ ένα ακροατήριο η πλειονότητα του οποίου αποτελείτο από νέους αγρότες, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι «η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα στην παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει. Στόχος μας είναι η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής γεωργίας. Η γεωργία πρέπει να καταστεί ανταγωνιστική και παράλληλα να σέβεται το περιβάλλον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τους βασικούς άξονες του προγράμματος του κινήματος για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής, ως βασικό μοχλό της συνολικής οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η πραγματική αλλαγή μπορεί να έρθει με έναν τρόπο. Με την ανάπτυξη και την παραγωγή πραγματικού πλούτου, που θα στηρίξει πολιτικές αναδιανομής, κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Να ενώσουμε τις ζωντανές δημιουργικές παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε μια νέα συμφωνία κράτους – κοινωνίας – αγοράς, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους».

Η κ. Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και αναφέρθηκε στην υψηλή φορολογία που έχει επιβάλει σε όλες τις παραγωγικές τάξεις και ιδιαίτερα τους αγρότες, λέγοντας με έμφαση πως «φορολογείται ότι παράγεται, περπατάει, αναπνέει, κολυμπάει και πετάει! Γνωρίζετε όλοι εδώ μέσα νομίζω, τι μας συνέβη, ποιο είναι το αποτέλεσμα της περήφανης διαπραγμάτευσης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης