Σφοδρή επίθεση στην δικομματική κυβέρνηση για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική εξαπέλυσε σήμερα από τη Βουλή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα την δική της πρόταση αναφορικά με την αναπτυξιακή στρατηγική που –όπως είπε- έχει ανάγκη η χώρα, αλλά και την «ταυτότητα» της κυβέρνησης η οποία μπορεί να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια τέτοια στρατηγική.

«Έκλεισε ο μύθος ότι δήθεν είστε εσείς προστάτες των φτωχών και των αδύναμων. Γιατί όταν υποτάσσεστε στις πολιτικές επιλογές των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, μόνο προστάτες των αδύναμων δεν μπορεί να είστε. Είστε εκτελεστές τους και τώρα έρχεστε και εκτελείτε και τα νησιά», τόνισε η κυρία Γεννηματά. «Η πρώτη περίοδος του κ. Τσίπρα κόστισε στον ελληνικό λαό 86 δισεκατομμύρια. Η δεύτερη περίοδος του κ. Τσίπρα είχε εξίσου τραγική κατάληξη: Η χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία, ο δημόσιος πλούτος στη διαχείριση ξένων, η δημοκρατία υπό περιορισμό και τα σπίτια στα κοράκια της αγοράς», συνέχισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μεταξύ άλλων σημείωσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χρειάζεται μια ισχυρή, πραγματικά προοδευτική πολιτική δύναμη, που θα δημιουργήσει ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης σε ξένους και Έλληνες επενδυτές, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Η νέα προσπάθεια, η άλλη πολιτική που επαγγελλόμαστε, πρέπει να στηριχθεί σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μια νέα συμφωνία για ένα ριζοσπαστικό και δίκαιο εκσυγχρονισμό. Χρειάζεται μια εθνική γραμμή, ένα συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία, μια αναγεννημένη δημοκρατική, προοδευτική παράταξη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης