Θετικά αποτιμά η κυβέρνηση την απόφαση του Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, όπως δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον Real Fm.

«Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την απομείωση του χρέους δεν επιλύουν το πρόβλημα, αλλά είναι ένα θετικό πρώτο βήμα» υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως είναι σημαντικό ότι κατεγράφη και η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στην Ευρώπη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε ότι το τελευταίο διάστημα λειτουργεί σε ένα ασταθές και διαταραγμένο τοπίο, που έχει επηρεαστεί από το Brexit, το δημοψήφισμα στην Ιταλία, αλλά και από τις επερχόμενες γερμανικές εκλογές, με αποτέλεσμα να πιέζεται και η Ελλάδα σε σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση είναι ήσυχη ότι δεν θα ζητηθούν νέα μέτρα λιτότητας, η κα Γεροβασίλη είπε: «Από τη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση ποτέ δεν είμαστε ήσυχοι. Εφαρμόζουμε τα συμφωνηθέντα και περιμένουμε όλοι (οι εταίροι) να κάνουν όσα συμφωνήσαμε».

«Υπάρχει μια σκληρή αντιπαράθεση των Ευρωπαίων με το ΔΝΤ για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι: «Από την πλευρά μας προσερχόμαστε με καθαρή άποψη ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% δεν είναι βιώσιμα για πολλά χρόνια, έγινε η πρόταση από την πλευρά μας 2,5% + 1% και είμαστε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, η οποία, όπως ξέρετε, κρίνεται πάντα την τελευταία στιγμή».

Σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, η κα Γεροβασίλη είπε: «Αυτά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι δύο σημαντικές ελαφρύνσεις για τους πολίτες που έχουν πληγεί από τα μνημόνια τα τελευταία χρόνια (…) και ειδικά για όσους είχαν υποστεί μειώσεις στις συντάξεις τους» και υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει πλεόνασμα, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να κοιτάξει αυτούς τους ανθρώπους, αρχής γενομένης από τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τον ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις μεταναστευτικές ροές και πρέπει να στηριχθούν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης